Haberler

Ankara'da Metropol İlçelerin Bütçeleri Kabul Edildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İlçe Belediyelerinin 2011 Yılı Tahmini Bütçeleri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kabul Edildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi metropol ilçe belediyelerinin 2011 yılı tahmini bütçeleri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Olağan Toplantısı'nda Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinin 2011 yılı bütçeleri görüşüldü. Çankaya Belediyesi'nin bütçesinin görüşmeleri sırasında Altındağ Belediyesi Meclis Üyesi Murat Köse, Çankaya Belediyesi'ni eleştirerek 'Çankaya Belediyesi çoğu konuda olduğu gibi bütçe konusunda da sınıfta kaldı' dedi.

Çankaya'dan AK Parti meclis üyesi olan Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez de, CHP'li meclis üyelerinin büyükşehir belediyesi bütçesine ret oyu verdiklerini hatırlatarak 'Bütçe konusu hassas. Bireyler yaptığı konuşmalarda grupları zor durumda bırakmasın. Ortak aklı eksiltecek bir şeye imza atmayalım' şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Çankaya Belediyesi'nin bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bütçenin oy çokluğuyla kabul edilmesini 'Çalış ama dikkatli ol' mesajı olarak algıladıklarını belirterek, meclisin tüm üyelerine teşekkür etti. Belediyelerin de borçlanabileceklerini ifade eden Tanık, 'İş yapıyorsanız borçlanabilirsiniz. Hayal kurmazsanız iyi projeler sunamazsınız. Devrimci projelerin arkasında hayal kurmak vardır. SSK binasıyla ilgili hayallerin herkesin paylaşmasını diliyorum. Böyle bir yapının Ankara merkezinde savunabilir bir yanı yok. O yapının oradan kaldırılıp iyi bir meydana çevrilmesini lütfen hayal de olsa benimseyin' dedi.

Tanık, önümüzdeki günlerde 300 kişiyi emekli edeceklerini, böylece personel giderlerinin asgari seviyeye düşürüleceğini de sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden sonra Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinin tahmini bütçeleri de Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi.

(TOL) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title