Haberler

Ankara'da "İfade ve Basın Özgürlüğü" Paneli Düzenlendi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ev sahipliğinde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla “İfade ve Basın Özgürlüğü” paneli düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ev sahipliğinde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla "İfade ve Basın Özgürlüğü" paneli düzenlendi.

10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "İfade ve Basın Özgürlüğü" paneli düzenlendi. Panele Gazeteci Can Dündar'ın annesi Öznur Dündar ve Gazeteci Erdem Gül'ün eşi Aslı Işık Gül onur konuğu olarak katıldı. Panelin açılışında Can Dündar ve Erdem Gül'ün hapishaneden kendi el yazıları ile yazdıkları mektuplar okundu. Mektupların okunması sırasında salondan alkışlar yükseldi.

Panelin açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, sivil ölümlere dikkat çekerek, "Orta Doğu'da olup bitenleri her gün televizyonlarda izliyoruz. Sahillerimize her gün insan bedenleri, çocuk bedenleri vuruyor. Terör dünyanın dört bir tarafında kol geziyor. Devletler, Amerika, Avrupa güvenlik bahanesiyle özgürlükleri askıya alıyorlar. Irkçılık, nefret söylemi, İslamafobi kol geziyor dünyanın her tarafında. Böylesine bir tabloda böylesine bir dünyada Dünya İnsan Hakları Günü'nü idrak ediyoruz" dedi.

"HALKLARI, BİZLERİ KİMLİKLER ÜZERİNDEN BİRBİRİMİZE KIŞKIRTIYORLAR"

Can Dündar'ın mektubuna atıfta bulunan Bekaroğlu, "Biraz evvel mektupları okunan sevgili Can'ın da ifade ettiği gibi karamsar olmamak gerekiyor, ümidimizi kaybetmememiz gerekiyor. Hak mücadelemizi asla ve asla bırakmamamız gerekiyor. Değerli dostlarım bu kadar yaygın hak ihlallerinin olması, zalimlerin, diktatörlerin en önemli silahı bu işleri yaparken kimlik siyasetidir. Halkları, bizleri kimlikler üzerinden birbirimize kışkırtıyorlar. İnsanları, kimlikleri, inançları ve yaşam tarzları ile ayırıyorlar. Bunu reddetmemiz gerekiyor. Hak mücadelesini buradan başlatmamız gerekiyor. Eğer bir ayrım olacaksa, eğer bir bölünme olacaksa bu Türkler, Kürtler, Araplar, Farslar, Sünniler, Aleviler, Müslümanlar, Hristiyanlar gibi kimlik, inanç ve yaşam tarzları üzerinden değil, zalimler ve mazlumlar diye ayrım yapılması gerekiyor. Adaleti arayanlarla adaleti katledenler arasında bir bölünme yapılması gerekiyor. Hak mücadelesinde yitirdiğimiz başta Tahir Elçi olmak üzere bütün kahramanları saygıyla anıyorum. Can Dündar ve Erdem Gül'ün en kısa zamanda aramızda olacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"İNSAN TARAFINI DAHA ÇOK SEVİYORUM"

Panelde konuşan Can Dündar'ın annesi Öznur Dündar, "Oğluma verdiğiniz destekler için çok teşekkür ediyorum" diyerek şunları söyledi:

"Ben oğlumu çok seviyorum. Benim oğlum çok iyi bir insandır, iyi bir evlat, iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir yazar, iyi bir insan. İnsan tarafını daha çok seviyorum. Onun için lütfen oğlumdan desteğinizi eksiltmeyin. O suçlu değil. Ben buraya geldim, gururla geldim. Oğlumla her zaman gurur duydum ama şimdi daha çok gurur duyuyorum. Benim oğlum suç işlemedi, yalnız görevini yaptı." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Bekaroğlu Can Dündar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title