Haberler

Hırsızlık operasyonu

Güncelleme:

Başkentte 15 ayrı evden toplam 120 bin liralık ziynet eşyası ve elektronik eşya çaldıkları belirlenen 4 zanlı tutuklandı.

Başkentte 15 ayrı evden toplam 120 bin liralık ziynet eşyası ve elektronik eşya çaldıkları belirlenen 4 zanlı tutuklandı.

AA muhabirin edindiği bilgiye göre, temmuz ayı içerisinde il genelinde kapı kilit göbeği kırmak suretiyle evden hırsızlık olaylarının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinden özel bir ekip oluşturuldu.

Yürütülen çalışmalar sonrasında, hırsızlık olaylarını dört erkek zanlının gerçekleştirdiğini belirleyen ekipler, zanlıların kiralık araç kullanarak hareket ettiklerini tespit etti.

Zanlıların kullandıkları aracın GPS incelenmesi neticesinde, Diyarbakır'dan kiralandığı ve Ankara istikametine doğru yola çıktığı, güzergahda bulunan illerde birer gün konakladığı, bu zaman zarfında zanlıların hem illerin tarihi yerlerini gezdikleri hem de evden hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlendi.

Ankara'ya gelen zanlıların 15 ayrı evden hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra Istanbul istikametine yola çıktıklarını belirleyen polis, teknik ve fiziki takip sonucunda aracı yol üstünde durdurarak M.B, N.K, H.G. ve A.M'yi gözaltına aldı.

Zanlıların araçlarında ve üstlerinde yapılan aramalarda, hedef şaşırtmak için sık sık değiştirdikleri çok sayıda elbise, kapı kilit göbeğini kırmada kullanılan 4 tornavida, 2 kurbağacık anahtar, 1 ayarlı pense, 1 bıçak, evlerden çalındığı belirlenen 5 kol saati, 2 kolye, 1 bileklik, 1 gözlük, 1 tabaka, 2 yüzük, 1 çakı ve 1 hafıza kartı ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların özellikle gündüz vakti misafir ya da kiralık ev arama bahanesiyle binalara girip, evlerin zillerine bastıktan sonra içerden ev sahiplerinin evde olmadığını belirlemelerinin ardından kapı kilit göbeklerini kırıp eve girdikleri belirlendi.

Yine zanlıların 15 ayrı evden toplam 120 bin lira değerinde ziynet ve elektronik eşya çaldıkları, sık sık cezaevine girmelerine rağmen çıktıklarında aynı yöntemle hırsızlık yapmaya devam ettikleri, kiraladıkları aracı hedef saptırmak için hırsızlık suç kaydı olmayan H.G. adına kiraladıkları tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamalan 4 zanlı, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title