Haberler

Ankara'da Gözler Kritik Pazartesi Toplantısına Çevrildi

Avrupa Birliği İle Türkiye Arasında 3 Ekim'dekine Benzer Kritik Bir Süreç Yaşanıyor. Ab Daimi Temsilciler Komitesi Toplantısında Bilim Ve Araştırma Faslında Fiili Müzakerelere Başlanması Konusunda Ortak Bir Tutum Belirlenememesi, Gözleri Pazartesi Yapılacak Ab Dışişleri Bakanları Toplantısına Çevirdi.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 3 Ekim'dekine benzer kritik bir süreç yaşanıyor. AB Daimi Temsilciler Komitesi toplantısında Bilim ve Araştırma faslıda fiili müzakerelere başlanması konusunda ortak bir tutum belirlenememesi, gözleri pazartesi yapılacak AB Dışişleri Bakanları toplantısına çevirdi.

Pazartesi sabahı başlayacak AB Dışişleri Bakanları toplantısında, Türkiye'nin Bilim ve Araştırma faslında fiili müzakerelere başlayıp başlamayacağının belirlenecek olması, Ankara'nın gözünü Lüksemburg'a çevirecek. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, pazartesi akşam üstü yapılacak olan Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısına katılıp katılmamaya da AB Dışişleri Bakanları toplantısından çıkan sonuca göre karar verecek.

3 EKİM'İ HATIRLATIYOR

Türkiye ile AB arasındaki bu sinir harbi, Türkiye ile AB arasında müzakerelerin başlamasına karar verilen 3 Ekim'i hatırlatıyor. 3 Ekim günü de Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, uçağı havalimanında bekletmiş, AB toplantısında "müzakereler başlayacak" mesajı çıkınca Ankara'yı terk etmişti. Gül, pazartesi günü de benzer bir tutum izleyecek.

Ancak Bilim ve Araştırma gibi, müzakerelerin oldukça kolay ve tartışmasız fasıllarından birinde bile Rum Kesimi'nin sorun çıkarması, müzakere sürecinin ileride çok daha zorlu geçeceğinin bir kanıtı olarak kabul ediliyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title