Haberler

Ankara'da "Çözüm Süreci Engellenmesin" Ziyaretleri

Güncelleme:

"Demokrasi ve Çözüm için Sivil İnsiyatif" çözüm sürecinin sekteye uğramaması ve doğru anlaşılması için Ankara'da temaslarda bulunacak.

Ocak ayında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ile görüşen "Demokrasi ve Çözüm için Sivil İnisiyatif" grubu salı günü Ankara'da temaslarda bulunacak.

İLK GÖRÜŞME BDP İLE

Aralarında akil insanlardan Can Paker, Zübeyde Teker, Mehmet Uçum, Doğu Ergil, Hilal Kaplan ve Öztürk Türkdoğan gibi isimlerin de olduğu İnisiyatif içinde Diyarbakır Eski Baro Başkanı Emin Aktar da yer alıyor. Demokrasi ve Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Grubu Ankara'da ilk olarak Barış Ve Demokrasi Partisi'ni ziyaret edecek. Grup 15:00'da yapılacak görüşmede Eş Başkan Selahattin Demirtaş ile bir araya gelecek.

"SÜREÇ SEKTEYE UĞRAMASIN"

Tuhad-Fed Başkanı Zübeyde Teker, "17 Aralık süreci sonrasında herkes birbirini suçluyor. Çağrımız herkesin sürece kilitlenmesi" dedi. Sivil Dayanışma Platformu sözcülerinden Mehmet Uçum ise amaçlarının "sürecin sekteye uğramamasını, engellenmemesini sağlamak" olduğunu söyledi.

AB DELEGASYONU TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞECEKLER

İnisiyatif CHP ve MHP'den de randevu talep etti, ancak henüz bu talebe yanıt alınamadı. Heyet çözüm sürecinde gelinen son durumu ele almak üzere Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri ile de görüşecek. Demokrasi ve Çözüm İçin Sivil İnisiyatif, tüm temaslarının sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den de randevu istemeyi planlıyor.

DEMOKRASİ VE ÇÖZÜM İÇİN SİVİL İNİSİYATİF ZİYARETLERİ

11.02.2014
15.00 Barış ve Demokrasi Partisi
17.30 Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu

BDP Ziyareti

- Çözüm Süreci ile ilgili değerlendirmeler alınacak.
- Çözüm sürecinin güçlendirilmesi için öneriler dinlenecek.
- 17 Aralık süreciyle ilgili görüşler ve seçim süreci değerlendirmeleri alınacak.
- Heyet katılımcıları 5'er dakikalık değerlendirme yapacak.

Büyükelçi Görüşmesi

- Heyet adına Sayın Can Paker ziyaretin sebebini anlatacak.
- Büyükelçi gözünden çözüm süreci ve demokratikleşme adımları değerlendirilecek.
- Türkiye ve Ab ilişkileri çerçevesinde öneri ve beklentiler alınacak.
- Heyet katılımcıları 5'er dakikalık değerlendirme yapacak.

Katılacak İsimler:

Can Paker, Ali Bayramoğlu, Doğu Ergil, Mehmet Uçum, Zübeyde Teker, Fadime Özkan, Ayhan Oğan, Levent Korkut, M. Emin Aktar, E. Filiz Bedirhanoğlu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Uçum Bdp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title