Haberler

Ankara'da Belediye Otobüsleri Bayram Boyunca Ücretsiz Olacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı Süresince Belediye Otobüslerinin Ücretsiz Olacağını, Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlıklarına da Otobüs Seferleri Düzenleneceğini Bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince belediye otobüslerinin ücretsiz olacağını, Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlıklarına da otobüs seferleri düzenleneceğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, bayram tatili boyunca alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetleyecek. Zabıta Ekipleri, AŞTİ'de denetimleri arttıracak. Ayrıca şehiriçi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince denetlenecek. Çevre Zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, çevre ve gürültü kirliliği, kaçak kömürle ilgili şikayetleri değerlendirecek. Dört günlük Kurban Bayramı süresince EGO otobüsleri ücretsiz olacak.

-MEZARLIKLARA OTOBÜS SEFERLERİ-

    

EGO, Kurban Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'na otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığını ziyaret edecek vatandaşlar 4 gün boyunca metro hattında bulunan "Hastane Durağı"ndan saat 08.00 ile 16.45 arasında her yarım saatte bir Karşıyaka Mezarlığına taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığını ziyaret edecekler için de Bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden ve Ulus Gençlik Parkı yanı "Baruthane Durağı"ndan yarım saatte bir otobüs kaldırılacak.

Karşıyaka Mezarlığı ve Cebeci Kabristanı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri yapılacak. Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde "Mezarlık Bilgi Sistemi"nde (MEBİS) yer alan kiosklarla yakınlarının bulunduğu mezarı harita çıktısı alarak da bulabilecek. (ANKA)

(NUR/ÇAG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title