Haberler

Ankara'da Astana Günleri Yarın Başlıyor

"Ankara'da Astana Günleri" etkinlikleri, yarın Kazakistan'ın Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki 200 kişilik heyetin Ankara'ya gelişiyle başlayacak.

"Ankara'da Astana Günleri" etkinlikleri, yarın Kazakistan'ın Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki 200 kişilik heyetin Ankara'ya gelişiyle başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından konuk edilecek heyet çeşit çeşit gösteriler, konserler, kültür etkinliklerle Kazakistan kültürünü Ankaralılara tanıtacak. "Ankara'da Astana Günleri" kutlamaları kapsamında Ankara ile kardeş şehri Kazakistan arasında "Dostluk ve İşbirliği" protokolü de imzalanacak.

Geçtiğimiz yıl Astana'da Türk rüzgarı estiren "Ankara Günleri" kutlamalarının ardından, bu yıl da Başkent'te 6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek

"Astana Günleri" kutlamaları kapsamında kültürel, sanatsal ve ekonomik işbirliği yönü olan çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Ankara'da resmi ziyaretlerde bulunacak olan konuk heyet, Büyükşehir Belediyesi'nin proje alanlarını gezecek, ATO Kongre Merkezi'nde ve Gençlik Parkı'nda çeşitli gösterilerin ve konserlerin yer alacağı etkinlikler ile kültürlerini tanıtacak.

KARDEŞLER ARASI "DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ"

Konuk heyetin ilk resmi programı 7 Eylül Cuma günü saat 09.30'da "Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret" olacak. Ziyarette Başkan Gökçek ve Vali Tasmagambetov iki kardeş başkent arasında "Dostluk ve İşbirliği Protokolü"nü imzalayacak.

Ziyaretin ardından da ATO Kongre Merkezi'nde Kazakistan'ın en ünlü sanatçılarının ve müzik gruplarının yer aldığı çeşitli gösterilerin sahneleneceği bir resepsiyon düzenlenecek. Etkinliğe katılanlar Kongre Merkezi'ndeki Astana Fotoğraf Sergisi'ni de gezme imkanı elde edebilecek.

Ankara'da Astana rüzgarı estirecek olan organizasyonun bir diğer etkinliği ise yine Estergon Kalesi'nde kurulacak olan Kazak Çadırları'nda Kazakistan'a özgü yemek ve tatlar ile el sanatlarının tanıtımı olacak. Astana'dan kalabalık bir heyetin Ankara'da ağırlanacağı kutlamalar kapsamındaki son etkinlik ise Gençlik Parkı'nda Başkentlilerin katılacağı gala programı olacak. Kazak sanat gruplarının, ünlü sanatçılarının ve değişik gösteri gruplarının sahne alacağı programda, Kazakistan eğlenceleri Ankara'ya taşınacak.

Ankara'nın 2001 yılında kardeş kenti olan Astana ile sosyal, kültürel ve teknik işbirliği artarak devam ederken, geçtiğimiz yıl da Haziran ayında kardeş kent Astana'da düzenlenen "Ankara Günleri" kutlamalarına katılan Başkan Gökçek ve beraberindeki heyet kentte, büyük bir coşkuyla ağırlanmıştı. Başkent Ankara'dan Astana'ya giden ekibin etkinlikleri ise Astanalıların büyük ilgisiyle karşılanmıştı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazakistan Astana Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title