Haberler

Ankara'da Altın Şah Satranç Turnuvası

Ankara'da Hayat Eğitim Kurumları tarafından Altın Şah Satranç Turnuvası'nın 11.?si Ankara Arena Spor Salonu'nda büyük bir heyecana sahne oluyor. 4-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Makro'nun ana sporsor olarak yer aldığı turnuva kızlarda 3 ve genelde 4 olmak üzere 7 ayrı kategoride yapılıyor.

Genel kategorisinin alt kategorileri 6-9 yaş, 10-11 yaş, 12-14 yaş ve açık kategori olarak belirlendi. Kızlar kategorisinde ise, 6-9 Yaş, 10-14 Yaş ve açık kategori adlı alt kategoriler bulunuyor. Türkiye geneli Altın Şah Satranç Turnuvası, kategorisinde Türkiye'nin en büyük katılımının gerçekleştiği, en uzun soluklu ve en çok ödülün verildiği turnuva olma özelliği taşıyor.

2012 yılında gerçekleştirilen turnuva, 62'yi aşkın ilden 7-14 yaş arası toplam 2 bin 217 ilköğretim öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen turnuvaya 2 bin 300'ün üzerinde sporcunun katıldığı, belirtildi. Satranç turnuvasına katılan sporcuların heyecanına, tribünleri dolduran binlerce aile de ortak oldu. Turnuda elemeri geçen öğrenciler, aileleriyle birlikte büyük sevinç yaşarken, kaybedenler ise üzülüp, göz yaşı döktü.

Cumartesi günü başlayıp, Pazar (bugün) sona erecek turnuvada, kızlarda 3 ve genelde 4 olmak üzere 7 ayrı kategoride yapılan yarışmalar sonunda yüzlerce sporcuya iPad, laptop, tablet, yarım ve çeyrek altının da aralarında bulunduğu sürpriz hediyeler verilecek.

Makro'nun ana sponsor olarak yer aldığı turnuvaya Domestos, Carte Dor, Knorr, Algida Max, Omo, Sana ve

Signal altın sponsorlar, Ülker, Granini ve Ülker Smartt gümüş sponsorlar; Cappy, Danone, Frito Lay, Lipton Ice Tea, Milka, Tamek, Pınar, Sütaş, Şölen, Torku ve Selin ise bronz sponsorlar olarak destek veriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title