Haberler

Ankara'da 25 İlçede Asfalt Atağı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent yollarında eşsiz bir sürüş keyfi için dört bir tarafı modern asfaltla donatmaya devam ediyor.

Hava sıcaklıklarının da artmasıyla birlikte asfalt serim çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın özellikle dış ilçeler için verdiği, "asfaltsız köy kalmayacak" talimatının ardından yoğun bir mesai dönemine başladı.

Asfalt seferberliği

Başkent'i yeni cadde ve bulvarlarla donatırken, asfalt serim, yama ve bakım-onarım çalışmalarında adeta seferberlik durumuna geçen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri bu yıl, merkez ile birlikte 25 ilçede cadde ve bulvarlardan köy yollarına kadar 3 milyon ton asfalt serimi yapmayı planlıyor.

Normal asfalt serimlerinin yanı sıra bazı cadde ve bulvarlarda, daha dayanıklı olan modifiye asfalt kaplama çalışması yapan ekipler, 7/24 saat esasına dayalı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

3 bin 200 kilometre yola asfalt

16 asfalt serim, 16 sathi kaplama ile 27 asfalt bakım ve onarım ekibiyle çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl sadece 3 bin 200 kilometre uzunluğundaki köy yollarını asfalta kavuşturmayı hedefliyor. Ana cadde ve bulvarlardan köy yollarına kadar Başkent'in dört bir yanında gece gündüz çalışarak asfalt seferberliği başlatan Büyükşehir, Ankara genelinde merkezden en ücra köye kadar sıcak asfalt serimi gerçekleştirecek.

Başkan Tuna talimat verdi

Başkent'in tüm ilçeleri ve mahalle statüsü kazanan köy yollarının asfaltlanacağı müjdesini ilk Güdül ilçesinde veren Başkan Tuna, "Asfaltsız köy kalmayacak" dedi.

Yeni açılan yolların asfaltlanmasının dışında bir yandan eskiyen ve yıpranmış asfaltların yenilenmesi, bakım, yama ve onarımları da devam ederken, diğer yandan da Başkent'te yeni köprülü kavşak ve yol genişletme çalışmaları sürdürülüyor. Büyükşehir ekiplerinin, okulların kapanmasıyla birlikte çalışmaları daha da ivme kazanacak.

Asfalt çalışması yapılan yerler

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018 yılı Ocak ayından Mayıs ayına kadar Çankaya'dan Bala'ya, Çamlıdere'den Polatlı'ya kadar bazı noktalarda asfalt çalışmalarını sürdürürken, bazı noktalarda ise tamamladı. Büyükşehir Belediyesi'nin, yıl sonuna kadar asfalt serimi yapmayı planladığı cadde ve bulvarlardan bir kısmı şöyle:

Çankaya: Lizbon Caddesi, Türkocağı Caddesi, Gençlik Caddesi, Bangabandhu Şeyh Mucriburrahman Caddesi, Konrad Adenauer Caddesi

Altındağ: Celal Esat Arseven Caddesi, Doğu Caddesi, Hacı Bayram Veli Caddesi, Taşdelen Caddesi

Etimesgut: Şehit Celal İşen Caddesi, Akıncı Caddesi, Şapka Devrimi Caddesi, Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Caddesi, Dumlupınar 30 Ağustos Caddesi

Keçiören: Seval, Balkan, Bindallı, Elvanter, Gülbaba ile General Tevfik Sağlam Caddeleri

Mamak: Gazneli Mahmut, Galip Hasan Kuşçuoğlu, Karapürçek Çatak, Gevaş, Neşet Ertaş Caddeleri

Sincan: Fırat, Recep Tayyip Erdoğan, İnönü ve Vural Baylan Caddeleri

Yenimahalle: Anadolu, Batı Sitesi, Beştepe, Çamlıca, Demetevler, Demetgül, Ergazi, Kardelen ve Macun Mahallesindeki caddeler

11 ilçede asfalt çalışması devam ediyor

Çalışma yapılacak bölgelerin dışında asfalt çalışmalarına başlanan çevre ilçeler de dahil toplam 11 ilçede asfalt serimlerinin sürdüğünü belirten yetkililer, "Başkent'in dört bir tarafında aynı anda başladığımız ve sürdürdüğümüz çalışmalarımızı, okullarımızın kapanmasıyla birlikte hızlandıracağız. Böylece yaz ayları bitmeden, Başkent'in dört bir tarafını asfaltla donatmış olacağız" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Tuna Çankaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
title