Haberler

Ankara: Cumhurbaşkanı Sezer Rusya'ya Gidecek

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Vladimiroviç Putin'in daveti üzerine, 28-30 Haziran 2006 tarihlerinde Rusya Federasyonu'na resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu ziyaretin Rusya Federasyonu'nun kurulmasından bu yana Cumhurbaşkanı düzeyinde Türkiye'den Rusya'ya yapılacak ilk resmi ziyaret olma niteliğini taşıdığı belirtildi. Ziyaret kapsamındaki görüşmelerde, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in 2004 Aralık ayında Türkiye'ye ziyareti sırasında iki Devlet Başkanı tarafından imzalanan Ortak Deklarasyon'da belirlenen "çok boyutlu güçlendirilmiş ortaklık" hedefi çerçevesinde, olumlu bir şekilde gelişen ilişkilerin bulunduğu aşamanın değerlendirileceği ve işbirliği alanlarının çeşitlendirilerek güçlendirilmesi olanakları ele alınacağı, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title