Haberler

Ankara: CHP Esnaf Kurultayı (2)

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, Esnaf Olarak Kendilerine Yapılan İyilikleri de Kötülükleri de Unutmayacaklarını Belirterek, Kendisinin Yeniden Kesk Genel Başkanı Olmasını Engelleyen Tasarının Çıkmasını Engelleyen CHP'ye Teşekkür Etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, esnaf olarak kendilerine yapılan iyilikleri de kötülükleri de unutmayacaklarını belirterek, kendisinin yeniden KESK Genel Başkanı olmasını engelleyen tasarının çıkmasını engelleyen CHP'ye teşekkür etti.

CHP tarafından düzenlenen Esnaf Kurultayı Anatolia Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kurultayda bir konuşma yapan Günday, TESK Genel Başkanı'nın seçimle iş başına gelmesini önleyen yasanın çıkmasını engelleyen CHP'ye teşekkür etti ve esnafın onurunu kurtardığı için CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a minnettar olduğunu ifade etti. Esnaf ve sanatkarın kar topu gibi büyüyen sorunlarının vaatlerle gelen iktidarlar tarafından çözümlenemediğini belirten Günday, "Siyasi iktidarlarca çözümü çok kolay olan sorunları ilgili bakanlara sundum. Dosyalar alındı, eller sıkıldı, sonuç keyfe keder. Sonuç fos çıktı" diye konuştu.

Esnaf olarak kendilerine yapılan iyilikleri de kötülükleri de unutmayacaklarını ifade eden Günday, "Bir Sanayi ve Ticaret Bakanı vardı. Beni telefonla aradı. 'Esnaf Genel Müdürlüğü kuruldu. Esnafın yanında olduğuna inandığın bir bürokrat varsa söyle, genel müdür olsun. Bu, bakan Yalım Erez'di. Esnaf Genel Müdürü de esnafın sorunlarıyla ilgilenen bin genel müdürdü. Şimdi soruyorum sizlere, şimdiki genel müdürden memnun musunuz?" diye konuştu.

Bunun üzerine esnaftan "Hayır" sesleri yükseldi. Günday ayrıca esnafı yalnız bırakmayan ve kapısını her zaman açan eski Müsteşar Ersen Yavuz, Halk Bankası eski Genel Müdürü ve eski bakanlardan Ufuk Söylemez gibi isimlere de teşekkür etti. Esnaf olarak alt-üst kimlik tartışmalarıyla ilgilenmediklerini belirten Günday, "Biz her zaman göğsümüzü gere gere 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diyoruz. Ayrıca şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sayısının azalmasını istemiyoruz. Biz yan gelip yatmadık. Yan gelip yatanlar utansın" açıklamasında bulundu.

Son dönemde esnaf olarak büyük sorunlar yaşadıklarını ifade eden Günday, kepenk kapatır hale geldiklerini söyledi. Günday, "İktidara sesleniyorum. Madem ki kişi başına düşen milli gelir 3 bin dolar arttı. Biz dört milyon esnafız. Ailelerimizle birlikte 20 milyonuz. Öyleyse 60 milyar dolarımızı verin, esnafa ve sanatkara. Madem kağıt üzerindeki rakamlar bunlar. Bu para sizin cebinize giriyor da neden esnafın cebine girmiyor. Kul hakkı yemeyin. Kul hakkı yemek hem ayıptır hem de çok günahtır, eğer biliyorlarsa" değerlendirmesini yaptı.

Yeni Esnaf Yasası ile esnafın sıkıntılarının bitmediğini ve hükümetinin amacının kendisine kapı kulluğu yapacak insanları TESK yöneticisi olarak seçmek olduğunu savunan Günday, haram lokma yemediğini ve hakkında açılan 19 davanın da lehine sonuçlandığını söyledi. Esnaf teşkilatının ele geçirilmek istendiğini belirten Günday, "Bir gece yarısı operasyonuyla yasayı çıkardılar. Ama imdadımıza CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yetişti" dedi.

Günday milletvekili dokunulmazlıklarını da kaldırılması gerektiğini belirterek, "Hem örgütümüze hem laik cumhuriyete sahip çıkacağız" dedi.

Öte yandan, Baykal ve Günday'ın konuşmaları sırasında kurultaya katılan bazı esnaf ve sanatkarların uyudukları gözlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title