Haberler

Ankara: Cebeci Kampüsünde Öğrenci Eylemi

Cebeci Kampüsü'nde Parasız Eğitim İçin Eylem Yapan Öğrenciler, Cemal Gürsel Bulvarı'nı Trafiğe Kapattı.

Cebeci Kampüsü'nde parasız eğitim için eylem yapan öğrenciler, Cemal Gürsel Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

Öğrenci Kolektifi adı altında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 300 kadar öğrenci, Cebeci Kampüsü önünde toplanarak, "Hayal Değil Gerçek, Eğitim Parasız Olacak" pankartı açtı. "Polis Üniversiteden Defol", "Ticarethane Değil; Üniversite", "Müşteri Değiş Öğrenciyiz" şeklinde sloganlar atan öğrenciler, Cemal Gürsel Caddesi'ni trafiğe kapattı. Bunu üzerine çok sayıda çevik kuvvet ve polis panzerleri grubun etrafında barikat kurdu.

Polis, megafonla gruba, yaptıkları eylemin 2911 Sayılı Toplantı ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet ettiklerini belirterek, caddeyi trafiğe açmadıkları takdirde haklarında yasal işlem yapılacağı ve güç kullanılacağı uyarısında bulundu. Öğrenci temsilcileriyle polis arasında yapılan görüşmeler sonucunda, gruptan 10 kişilik bir heyetin topladıkları imzaları TBMM'ye vermelerine izin verildi. Bunun üzerine öğrenciler yolu trafiğe açtı. Bu sırada Hukuk Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci de alkış ve sloganlarla eylemci öğrencilere destek verdi. Öğrencilerin kampüs yakınında bekleyişi devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title