Haberler

Ankara: Cavcav, Fenerbahçe Forması İle Poz Verdi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yaşadığı polemiklerle sürekli gündeme gelen Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe formasını eline alarak, "En büyük Fenerbahçe. Başka büyük yok" dedi.

Aziz Yıldırım ile yaşadığı polemiklerin artık geride kalmasını isteyen İlhan Cavcav, zorlu Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı öncesinde Fenerbahçe forması ile basın mensuplarına poz verdi. Sarı-lacivertli formayla görüntü vermekten çekinmeyen İlhan Cavcav, kameralar karşısında "En büyük Fenerbahçe. Başka büyük yok" dedi. Cavcav, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği formalarını yan yana alarak önüne koyup yaptığı açıklamalarında, futbolun dostluk ve kardeşlik olduğunu ifade ederek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yaşadıkları problemlerin ise biran evvel unutulması için temennide bulundu. İlhan Cavcav, Cumartesi günü oynanacak Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı öncesinde, Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nu özel olarak yemeğe çağırmasıyla ilgili olarak, "Biz futbolun centilmenliği doğrultusunda, maçtan bir gün önce gerçekleştirmek üzere Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na özel olarak yemek davetinde bulunduk. Bize, Nihat Özdemir imzalı bir yazı ile yoğunluklarını neden göstererek yemeğe katılamayacaklarını söylediler. Yemeğe katılamadıkları için üzgün değilim. Biz spora amatörce hizmet eden adamlarız. Yemeğe gelmemelerinin altında bir kasıt aramıyorum" diye konuştu. Cavcav, Aziz Yıldırım'a stada gelmesi durumunda dostluk elini uzatacağını da vurgulayarak, "Ben bu maçta ev sahibi taraf olduğum için, elbette gelirse Aziz Yıldırım'a dostluk elimi uzatır ve 'hoş geldin' derim. Ama onun nasıl hareket edeceğini bilemem" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe karşısında kendi sahalarında oynamanın avantajını kullanmak isteyeceklerini de belirten İlhan Cavcav, "İki taraf içinde önemli bir maç olacak. Biz kendi sahamızda oynama avantajını değerlendirmek istiyoruz. Sahaya galibiyet için çıkacağız. Umarım dostça, kardeşçe bir maç geçer ve hak eden kazanır" dedi. Tecrübeli başkan, Fenerbahçe taraftarından aleyhine bir tezahürat beklemediğini de ifade ederek, "Bana karşı taraftarın bir tepkisinin olacağını zannetmiyorum. Bana karşı bir tepki de olsa ben kalkıp bir şey yapmam. Bu konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı kararlar var. Eğer aşırı bir tepki olur ve maçın gözlemcisi de bunu belirtirse gerekli cezayı TFF verir" şeklinde konuştu.

Türkiye'de teşvik priminin varolduğunu iddia eden Cavcav, "Hep söyledim. Türkiye'de kanunların boşluğundan dolayı, teşvik primleri her zaman olmuştur. Kulüp başkanları da bu konuyu bilmelerine rağmen, bizzat konuya muhatap olmazlar. Geçmişte yaşanan şike olaylarının gündeme getirilmesinin bir fayda sağlayacağını zannetmiyorum. Konuyla ilgili olarak, alınacak kararların ardından teşvik priminin de şike sayılmasıyla, tüm kulüplerin dikkatli davranması gerekir. Aksi davranışta bulunan kulüplere ise, en büyük cezanın verilmesi gerekir. Geçmişe değil geleceğe bakmak daha faydalı olacaktır. Şikeleri önlemeyle ilgili meclisten çıkacak bir kanuna ise çok sıcak bakıyorum" ifadelerine yer verdi. İlhan Cavcav, 29 yıllık başkanlığı süresince teşvik primlerini hep duyduğunu ancak şahıs olarak işin içine hiç girmediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title