Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi başkent için 408 elektrikli bisiklet alacak

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bisiklet paylaşım sisteminin yaygınlaştırılması amacıyla "SMART Ankara Projesi" kapsamında bu yıl Avrupa Birliği (AB) hibesiyle 408 elektrikli bisiklet temin edecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bisiklet paylaşım sisteminin yaygınlaştırılması amacıyla "SMART Ankara Projesi" kapsamında bu yıl Avrupa Birliği (AB) hibesiyle 408 elektrikli bisiklet temin edecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, EGO Genel Müdürlüğünce Ankara'da sürdürülebilir ulaşımın mümkün kılınarak uzun vadeli vizyon ve stratejiye dayanan ulaşım planının oluşturulabilmesi ve bunun şehrin diğer ulaşım modlarına entegrasyonunun sağlanabilmesi için AB Türkiye Delegasyonunca desteklenen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından koordine edilen SMART Ankara Projesi'ne başlandı.

İhale süreçleri devam eden proje kapsamında 81 milyon lira tutarında hibeyle mal ve hizmet alımları gerçekleştirilecek.

Bu yılın ikinci çeyreğinde hizmet alımı ihale sözleşmesinin imzalanması ve yine yıl içerisinde mal alımı ihale süreçlerinin tamamlanması öngörülüyor.

Proje kapsamında temin edilecek elektrikli bisikletler, şarj istasyonları ve bisiklet sayaçlarıyla elektrikli bisiklet paylaşım sistemi kurulacak. Ayrıca gerekli ekipmanlar da temin edilerek metro istasyonları ve otobüsler de bisiklet kullanımına uygun hale getirilecek.

Metro girişlerine 46 bisiklet şarj istasyonu yerleştirildi

EGO Genel Müdürlüğü, Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) ile imzalanan ve yüzde 100 hibe ile desteklenen "Bağlantılı Mikromobilite Altyapısını Mevcut Toplu Taşımaya Entegre Etme Projesi (MEHUB)" ile de otomobil kullanımının azaltılması, karbon emisyonunun düşürülmesine katkı sağlanması, bisiklet hareketliliğinin artırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda metro girişlerine 60 bisikletlik şarj istasyonundan 46'sı yerleştirildi. EGO Genel Müdürlüğünce de Ankara'da bisiklet ve scooter gibi araçların kullanım verilerini temin ederek mikromobilite araçların ve yollarının optimize edilmesi, şarj istasyonlarının kapasitesinin ve konumlarının belirlenmesi süreçleri yürütülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title