Haberler

Ankara: Bülent Ecevit'in Vefatı

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Vefatının Ardından Taziyeleri Kabul Eden Rahşan Ecevit'i Yargıtay Başkanı Osman Arslan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Eski Bakanlardan Ufuk Söylemez, Genç Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin ve Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muradlı Ziyaret Etti.

Eski başbakan Bülent Ecevit'in vefatının ardından taziyeleri kabul eden Rahşan Ecevit'i Yargıtay Başkanı Osman Arslan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, eski Bakanlardan Ufuk Söylemez, Genç Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin ve Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muradlı ziyaret etti.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ziyaretinin ardından Bülent Ecevit ile ilgili olarak, "Ekonomide en sıkıntılı olduğumuz 57. Hükümet döneminde beraber çalışma fırsatı bulduk. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi. Yargıtay Başkanı Osman Arslan ise "Milletimiz büyük bir devlet ve siyaset adamını kaybetmiştir" değerlendirmesinde bulundu. HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk de Bülent Ecevit'in Türk siyaset tarihinde şiirle aklı, duyguyla siyaseti birleştiren özelliği ve halka gerçekleri söylemesiyle unutulmayacağını vurguladı. Öztürk şunları kaydetti:

"Türk siyaset ve fikir hayatının çok değerli, yaratıcı, ilkeli ve erdemli temsilcisi olan Ecevit'in vefatı münasebetiyle evini ziyaret ettik. Milletimizin başı sağ olsun. Ecevit, Türk siyasetinin en ilkeli, en fedakar, en çilekeş, kendisini ve milletini hiçbir zaman tatlı yalana teslim etmeyen, acı gerçeğin gerektirdiği neyse onu yapan, onu öneren ender yüksek karakterlerden biriydi. Hiçbir zaman unutulmayacak, şiirle aklı, duyguyla siyaseti birleştiren seçkin isimlerden biridir. Belki de bu alanda tektir. Özellikle şiirle siyaseti, yaratıcılığın doruklarına çıkarmıştır. Umarım Türk siyasetinde onun gibi ilkeli olmayı, acı gerçeği esas almayı, şiirle siyaseti kucaklaştırmayı ilke edinen yeni simalar çıkar."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title