Haberler

Ankara: Bülent Ecevit'in Vefatı

Eski Başbakan ve DSP Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit'in Ölümü Dolayısıyla Sivil Toplum Kuruluşları DSP Genel Merkezi'ne Gelerek, Taziye Ziyaretinde Bulundu.

Eski Başbakan ve DSP Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit'in ölümü dolayısıyla sivil toplum kuruluşları DSP Genel Merkezi'ne gelerek, taziye ziyaretinde bulundu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Genel Merkez binasındaki makamında Bağımsız Kamu Görevlileri Konfederasyonu (BASK), Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMO), Aşık Veysel Kültür Derneği, Ardahan ve Iğdır Platformu, Hür Sanayi ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) ve son olarak da Özgürlük ve Danayışma Partisi (ÖDP) yetkililerini kabul etti.

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Başkanı Mehmet Soğancı çıkışta yaptığı açıklamada, Ecevit'in Türk siyasetinin en önemli kişiliklerinden birisi olduğunu söyledi. Soğancı, Evecit'in cenazesinin de kendisine yakışır bir şekilde kaldırılması gerektiğini belirtti. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e taziye dileklerini ileten ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker de Ecevit'in kişisel çıkarlar ötesinde siyaset yapan bir siyasetçi olduğunu belirterek, bu özelliği ile de önemli bir şahsiyet olduğunu vurguladı. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, bugün Rahşan Ecevit ile görüşemediğini ancak dünkü görüşmesinde Rahşan Hanım'ın gözlerini ilk defa çok kızarmış bir şekilde gördüğünü dile getirdi. Bülent Ecevit'in cenaze törenine ilişkin bilgi veren Sezer, cenazenin ilk olarak DSP Genel Merkezine getirileceğini, sonra TBMM'de bir tören yapılacağını ve cenaze namazının Kocatepe Camii'nde kılınacağını söyledi. Sezer, cenazenin yapılan törenlerin ardından Devlet Mezarlığı'na defnedileceğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title