Haberler

Ankara: Buğday Taban Fiyatına Tepkiler

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, buğday müdahale fiyatı ve prim destek fiyatının yeterli olmadığını belirterek, "Açıklanan rakam ancak maliyeti karşılayacaktır" dedi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, buğday müdahale fiyatı ve prim destek fiyatının yeterli olmadığını belirterek, "Açıklanan rakam ancak maliyeti karşılayacaktır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanan buğday taban fiyatlarını, TZD Başkanı Yetkin yeterli bulmadı. Yetkin, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, buğday fiyatlarının geçen yılki seviyeye göre genel enflasyon düzeyinden bile düşük bir artış gösterdiğini, verilen desteklerin başta mazot olmak üzere, girdi fiyatlarındaki aşırı artışın karşılayamadığını ve hububat üreticisinin gelir kaybına uğradığını kaydetti. Mazot-buğday paritesine bakıldığında, 2002 yılında 4.78 kilogram buğday karşılığında 1 litre mazot alınırken, bu yılın Mayıs ayında bu oranın 6,27 kilogram buğday karşılığı 1 litre mazot olduğuna dikkat çeken Yetkin, mazot fiyatları artmaya devam edeceğinden bu oranın yıl sonuna doğru daha da bozulacağını ifade etti. Sulama, gübre, ilaç gibi girdilerdeki artışlara da dikkat çeken Yetkin, açıklamasında şunları bildirdi:

''Bütün bu veriler ışığında ve Türkiye'nin değişik bölgelerinde Ziraat Odaları'nın yapmış olduğu maliyet hesapları göz önüne alındığında, bu yıl TMO'nun ilan ettiği alım fiyatı, ancak maliyeti karşılayan bir fiyattır. Oysa geçen yıllarda maliyetin bile altında verilen fiyatlar nedeniyle çiftçi çok ciddi bir gelir kaybına uğramıştı ve bu yıl en azından bu kaybın bir bölümünün telafi edilmesi bekleniyordu. Bu beklenti gerçekleşmemiştir. Bu durumda en azından ilan edilen prim fiyatının gelecek yılın ekim faaliyeti başlamadan tümüyle ödenmesi, TMO'nun alımlarda aktif rol oynaması ve ödemeleri aksatmamasını bekliyoruz. Aksi takdirde ilan edilen fiyatlar piyasada daha da düşecektir.''

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title