Haberler

Ankara: Boks Federasyonu'nda Seçim Heyecanı

Türkiye Boks Federasyonu'nun 28 Ekim'de Yapılacak Başkanlık Seçiminde Aday Olduğunu Açıklayan AK Parti Kurucularından Eski Avrupa Boks Şampiyonu Cemal Kamacı, Türkiye'de Boksu Tekrar Ayağı Kaldıracaklarını Belirterek, "Yeni Şampiyonlara Hazır Olun" Dedi.

Türkiye Boks Federasyonu'nun 28 Ekim'de yapılacak başkanlık seçiminde aday olduğunu açıklayan AK Parti kurucularından eski Avrupa Boks Şampiyonu Cemal Kamacı, Türkiye'de boksu tekrar ayağı kaldıracaklarını belirterek, "Yeni şampiyonlara hazır olun" dedi.

Daha önce federasyon başkanlığına aday olan eski milli boksör Feyzullah Aydaş, eski milli boksör Köksal Özoğluöz ve eski milli boksör Mehmet Demirkapı, Kamacı'nın ekibinde yer alarak, 20 yıldır başkanlık görevini sürdüren Caner Doğaneli'ni devirmeyi planlıyor.

Boks Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını TSYD Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında açıklayan Cemal Kamacı, hedeflerini İHA'ya anlattı. Boks camiasından gelen yoğun istek üzerine aday olduğunu tekrarlayan Kamacı, 20 yıldır Boks Federasyonu Başkanlığı yapan Caner Doğaneli'nin 'bırakıp gitmeyi düşünmediği' için camianın böyle bir arayışa gittiğinin altını çizdi. Kamacı, "Boksta uğraşan bir sürü arkadaş ve daha önce aday olan üç arkadaşım geldi. (Ancak biz seninle boks federasyonunu ele geçiririz) diye bana talepte bulundular. Ben boks yaptığımı söyledim. Antrenman yapıyorum. Ancak onlar ille de (aday olacaksın) dediler. Çünkü başkan 20 yıldır buradan gitmek istemiyor. Ancak Cemal Kamacı gelirse ineceğini söylediler. İstişare ettiler ve biz de kabul ettik" dedi.

AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldığı için boks seçimlerine siyaset karışacağı yönündeki eleştirileri de cevaplayan Kamacı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisisin desteklediğine ilişkin haberleri yalanladı.

"Başbakanın Boks Federasyonu ile ne işi olabilir. Saçma sapan bir iddia" diyen Cemal Kamacı, şunları söyledi:

"Başbakan, Türkiye ile dünya ile uğraşıyor. Federasyon küçük mühim bir şey değil. Ben AK Parti'nin kurucusuyum. Ama bu federasyonla hiç bağlantısı yok. Caner Bey 20 yıldır burada. Bu insan burada günahı ve sevabıyla bir şeyler yaptı. Artık değişim zamanı. Zamanı gelince gitmek lazım. Boksta fevkalade iyi iş yapan kardeşlerimizin önünü açmak gerekir. Ben bu nedenle aday oldum, eski şampiyon olarak iddialıyım. Biz kazanacağız çünkü yapacaklarımız var. Boksu tekrar ayağı kaldıracağız. Türkiye, şimdiden yeni şampiyonlara hazır olsun. Çok büyük hedeflerimiz var. Türk boksunda tek Türk şampiyon çıkıyor. Türkiye, dünyada gerekli başarıyı alamadı. Ben daha iyisini yapacağımı iddia ediyorum. Çünkü Türkiye'de ilk defa biz bu işi yapıyoruz. Biz bu işin kitabını yazdık".

Boks Federasyonu Başkanlığı'na aday olan Cemal Kamacı'nın ekibinde eski başkan adayları Feyzullah Aydaş, Köksal Özoğluöz ve Mehmet Demirkapı bulunuyor.

Cemal Kamacı'nın ekibinde yer alan eski boksörlerden Feyzullah Aydaş ise Türk insanının dövüşgen olduğuna değinerek, "Türk insanı, yumruklarını kullanmada daha becerikli ve yüreklidir. Bu nedenle dövüşmeye daha yatkındır. Geçmişte de yumruklarını konuşturan birçok Türk büyüğü tarihte bilinmektedir. İşte bütün bunları toparladığımız zaman Ata sporumuzun güreş değil, boks olduğu ortaya çıkıyor. Biz de boksla bilimi birleştirerek, yani okullarla öğretim görevlilerini buluşturarak, boksu Ata sporumuz haline getireceğiz" diye konuştu.

Köksal Özoğluöz de seyircisiz bir spor dalının başarısız olmaya mahkum olduğunu ifade ederek, "Bizim ilk işimiz Türk halkını boks salonlarına çekmek. Bunun için de profesyonel boksu ülkemize getireceğiz ki, salonlarımız dolsun. Çünkü profesyonel boks amatör boksun tetikçisidir. Türk boksunun daha iyi yerlere gelmesi için de boksta, Küba, Amerika karışımı bir modeli kendimize örnek alacağız" şeklinde konuştu.

CEMAL KAMACI KİMDİR?

09.02.1943 yılında Trabzon'un Maçka İlçesi'nde doğdu. İlk öğrenimini Maçka'da, orta öğrenimini ise İstanbul'da yaptı. 13 yaşında spora başladı. 9 yıl amatör boks yaptı. Dört kez İstanbul, iki kez Ankara, iki kez Silahlı Kuvvetler şampiyonu oldu. 3 ayrı sıklette Türkiye şampiyonu oldu. 27 kez amatör milli formayı giydi. 1967 yılında profesyonel oldu. 1976-80 yılları arasında Avrupa, Amerika ve Afrika'da 79 profesyonel maç yaptı. 5 kez Avrupa şampiyonluğunda oynadı, 4'ünde şampiyon oldu. 1972 ile 1975 yıllarında yılın sporcusu seçildi. Sporu şampiyon olarak bıraktı. Spor vesilesiyle 13 yıl yurt dışında kaldı. Spor sonrası siyasete atıldı. Almanya'da bir Türk derneğinde 3 yıl yöneticilik yaptı. AK Parti Kurucular Kurulu'nda yer alan Kamacı, 5 yıl il başkanlığı görevinde bulundu ve 4 kez milletvekili adayı oldu. Evli ve üç çocuk babası olan Kamacı, Almanca biliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title