Haberler

Ankara: Birleşik Arap Emirlikleri Milli Günü Resepsiyonu

Birleşik Arap Emirlikleri 'Milli Günü' Dolayısıyla Bir Resepsiyon Verildi. Resepsiyonda İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Araplar'ın Geleneksel İçeceği Olan Mırra Hakkında, "Diyette Olmama Rağmen Mırrayı Çok Seviyorum" Dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri 'Milli Günü' dolayısıyla bir resepsiyon verildi. Resepsiyonda İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Araplar'ın geleneksel içeceği olan mırra hakkında, "Diyette olmama rağmen mırrayı çok seviyorum" dedi.

Swiss Otel'de gerçekleştirilen resepsiyona Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, büyükelçiler ve diplomatlar katıldı. Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Khalid Ghanim Al-Ghait, resepsiyona gelen davetlilerle yakından ilgilendi. Resepsiyonda davetlilere Türk ve Arap Emirlikleri'nin geleneksel yemekleri sunuldu. Resepsiyona katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Araplar'ın geleneksel içeceği olan mırrayı içti. Aksu, gazetecilerin mırranın tadını nasıl bulduğunu sorması üzerine "Diyette olmama rağmen mırrayı çok seviyorum" dedi. Bakan Aksu, uzun süredir ağır bir diyet programı uyguluyordu.

Resepsiyonda kısa bir süre kalan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, çıkışta gazetecilere Filistin Büyükelçisi'nin bir davetine katılmak üzere erken ayrıldığını söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu belirten Bakan Tüzmen, bütün karma ekonomik komisyonların çoğunun kendisinde olduğunu ve o ülkelerle ilişkilerin programı ne kadar yoğun olursa olsun, davetlerine ilişkilerin taçlandırılması bakımından katılmak zorunda olduğunu dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title