Haberler

Ankara: Baykal, Merkez Sağ Oyların CHP'ye Yöneldiğini Savundu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Merkez Sağ Seçmenlerin Önemli Bir Kısmının İlk Genel Seçimde Partisine Destek Verme Eğilimi İçine Girdiklerini Belirterek, Bunun Sol Oyların Kaybına Yol Açmayacağını Vurguladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, merkez sağ seçmenlerin önemli bir kısmının ilk genel seçimde partisine destek verme eğilimi içine girdiklerini belirterek, bunun sol oyların kaybına yol açmayacağını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programına katıldı. Gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Baykal, terör sorunu karşısında temenni ifade etmenin, çözüm ifade etmek olmadığı belirterek, "Siz bu temenniyi yaptınız diye, insanlar terörü bırakıp gerçekten onu gereğini hemen yapmıyorlarsa, o zaman sormamız gerekir. Bu temenni niye işlemedi? Bu temenni niye işlemez? Çünkü, terör yapanların belli bir hedefi var, belli bir amacı var. O amacı gerçekleştirmek için bunu yapıyorlar" dedi. Genel af durumunda 'dağdakiler'in konfederasyon modelinden ve iki milletli Anayasa isteğinden vazgeçmeyeceğini belirten Baykal, "Dağdaki diyor ki af çıkar kardeşim. Peki af çıkarsa ne olacak? Sen haritadan, konfederasyon modelinden, iki milletli anayasa isteğinden vazgeçecek misin? Vazgeçmeyeceğim. O mücadelem için bunu bir ara aşama diye kullanacağım ve diyeceğim ki, affı benden esirgemek isteyenlerin gücü yetmedi. Takati yetmedi. Bu bana meşruiyet getirdi, haklılık getirdi, güç getirdi, mücadeleme daha hızla devam edeceğim diyecekler" diye konuştu.

Baykal, merkez sağ tabandan CHP'ye yöneliş bulunduğu yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise her seçimin içinde bir 'sürpriz faktörü' bulunduğunu, seçmenlerin her seçimde bir öncekiyle aynı doğrultuda oy kullandıklarının iddia edilemeyeceğini ifade etti. Merkez sağ seçmenlerin önemli bir kısmının bu defa CHP'ye destek verme eğilimi içine girdiğini savunan Baykal, "Bu CHP'nin yeni bir ideolojik kimliğe bürünmesi, eski kimliğini terk etmesi anlamında değildir" diye konuştu. Baykal, ayrıca merkez sağdan oy almalarının soldan gelecek oyların kaybına neden olmayacağını da vurgulayarak, CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu, Türkiye'de gelir dağılımının çok tehlikeli biçimde çarpıklaştığını gördüklerini ve fırsat eşitliği istediklerini söyledi. Baykal, "CHP Türkiye'nin umudu haline geliyor. CHP geçmişte kime oy verirse versin bu memleketi seven, ulusal bütünlüğe inanan, terör karşısında teslimiyetçi bir tavır takınmayan, Türkiye'yi itme, kakma, kuşatıp baskı altına alma girişimleri karşısında tepki gösteren bir güven kaynağı haline CHP geliyor. Bunun bizim çizgi değiştirmemizle falan ilgisi yok" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title