Haberler

Ankara: Bayındırlık Bakanlığı Önünde Eylem

Türk İmar-sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Personeline Ek Tazminat Verilmesini Öngören Tasarının Bir An Önce Yasalaşmasını Beklediklerini İfade Etti. Alsancak, "Afet Bölgelerinde Görev Alan Çalışanlarımızla Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri'nde, Otoyollarda, Karayollarında, Ülkemizin Altyapı Hizmetlerini Üretirken İnsanlarla Sürekli Yüz Yüze Görev Yapan Arkada...

Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı personeline Ek Tazminat verilmesini öngören tasarının bir an önce yasalaşmasını beklediklerini ifade etti. Alsancak, "Afet bölgelerinde görev alan çalışanlarımızla Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri'nde, otoyollarda, karayollarında, ülkemizin altyapı hizmetlerini üretirken insanlarla sürekli yüz yüze görev yapan arkadaşlarımız, yoksulluk sınırının altında maaşlarla çalışıyor" dedi.

Türk İmar-Sen üyesi yaklaşık 200 kişi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde eylem yaptı. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları da eyleme katılarak çalışanlara destek verdi. Eylemciler, ellerindeki döviz ve Türk bayraklarıyla, "Erkekçe söyleyin memur ölsün mü?" ve "IMF defol bu ülke bizim" sloganları attı.

Bakanlık önün basın açıklaması yapan Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye'nin yüzde 97'sinin deprem kuşağında bulunması nedeniyle sık sık deprem ve afetlerle karşı karşıya gelindiğini ve verilen hizmetlerin tamamının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı personeli tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. Çıkarılan yasalarla bayındırlık hizmetleri kör, topal yürüdüğünü, ormanların imara açılarak talan edildiğini ileri süren Alsancak, "Deprem ve afetler sonrası afet bölgelerinde görev alan çalışanlarımızla Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri'nde, otoyollarda, karayollarında, bayındırlıkla ilgili projelerin hazırlanması, kontrolü ve uygulanması esnasında, ülkemizin altyapı hizmetlerini üretirken insanlarla sürekli yüz yüze görev yapan arkadaşlarımız yoksulluk sınırının altında maaşlarla çalışıyor. Geçici görevlendirmeler ile her yıl adeta askerlik yapan çalışanlarımız, harcırah ve seyyar görev yolluklarını alamıyor. 6 aydır ek ödenek bekleyen arkadaşlarımız, görevli gittikleri yerlerde siyasi baskılara maruz kalıyor ve devlete hizmet üretirken visa kartlarını kullanarak hayatlarını idame ettiriyor" diye konuştu.

Türkiye'nin kalkınmasının temel unsuru olan ve yılda 1.7 katrilyon TL hazineye katkısı olan bakanlığa bağlı kurumların çalışanlarının bilerek ve isteyerek yoksulluğa itildiğini iddia eden Alsancak, 4 yıldır üzerinde durdukları 'iyileştirme' taleplerini göz ardı edildiğini ve son olarak hazırlanan iyileştirme tasarısının halen Başbakanlıkta bekletildiğini vurguladı. Neredeyse tüm bakanlıkların çalışanlarına 'Ek Tazminat' adı altında iyileştirmeler yaparken, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı çalışanların üvey evlat muamelesi gördüğünü kaydeden Alsancak, "Ülkemiz adına bu kadar önemli işler ve projelere imza atan çalışanlarımızı görmezden geldiniz. Ek Tazminat talebimizi içeren tasarının bir an evvel Meclis'e getirilerek yasalaştırılmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Alsancak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çalışanlarının ürettikleri döner sermaye gelirlerinden pay almalarının engellenerek çalışanların hayalleriyle oynandığını öne sürdü. "Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda davul ve klarnet çalanlara 'Fiili Hizmet Zammı' verirken, gün boyu zehirli gazlara maruz kalarak görev yapan çalışanlarımıza bunu çok gördünüz" diyen Alsancak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşsizliğin tavan yaptığı, üniversite mezunlarının asgari ücrete bile razı edildiği ülkemizde, müstemleke ülkenin haciz memuru gibi cirit oynatan IMF'i istemiyoruz ve işbirlikçilerini şiddetle kınıyoruz. Ülke insanımıza yoksulluk ve işsizliğin dayatılarak, yoksul ve İşsizlere milletin cebinden odun, kömür, yiyecek yardımları yapılmasının moda haline getirilip, siyasi rant kapısı oluşturma uygulamasından derhal vazgeçilmelidir. Bütçede işsizlik ve yoksulluğu önleyici tedbir olarak yatırıma öncelik tanınmalıdır. Fitre kabul eder hale getirdiğiniz memuru çok yakında sadaka kabul eder hale getirecek uygulamalarınızı şiddetle kınıyor ve size hakkımızı helal etmiyoruz. Hükümetin karnesi baştan aşağı zayıflarla doludur. Ancak siyasi iktidarın önünde seçimlere kadar yaklaşık bir yıllık süre vardır, hükümet bu zamanı iyi kullanmalıdır. Bu bütçe kocaman bir fiyaskodur. Bu bütçe bizim bütçemiz değildir."

Eylemciler, slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title