Haberler

Ankara: Basketbolda Efes Pilsen World Cup Heyecanı

Türkiye A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, Japonya'daki Dünya Şampiyonası'nda, geçen yılki performansın çok daha üstüne çıkacaklarını söyledi.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, Japonya'daki Dünya Şampiyonası'nda, geçen yılki performansın çok daha üstüne çıkacaklarını söyledi.

Milli Takım Kaptanı İbrahim Kutluay ise Hidayet Türkoğlu ile Mehmet Okur'un bedenen ve kafa olarak hazır olmadıkları için Milli Takım'a gelmediklerini ifade etti.

Japonya'da 19 Ağustos'ta başlayacak olan Dünya Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan Türkiye A Milli Basketbol Takımı kafilesi bugün Ankara'ya geldi. Türkiye'nin yanı sıra Slovenya, Lübnan ve Katar'ın da katılacağı turnuva yarın başlayacak ve iki gün sürecek. Efes Pilsen World Cup Turnuvası ile ilgili bugün Swiss Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Türkiye A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, Basketbol Milli Takımlar Genel Menejeri Doğan Hakyemez, Türkiye A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ve Milli Takım Kaptanı İbrahim Kutluay katıldı.

İbrahim Kutluay, Dünya Şampiyonası öncesi Efes Pilsen Turnuvası'nın kendileri için ilk ciddi turnuva olduğunu belirterek, takım olarak çok iyi durumda olduklarını belirtti. Performanslarının üst seviyesinde olmadıklarını dile getiren Kutluay, yarından itibaren Dünya Şampiyonası'nın sonuna kadar sahada savaşan, mücadele eden, maçı hiçbir zaman bırakmayan bir milli takım oluşturacaklarını ifade etti. Kutluay, 'Hidayet ve Mehmet'in eksikliğini hissediyor musunuz?' şeklindeki soru üzerine ise şu ana kadar 2 hazırlık maçı yaptıklarını, 2 maçta da her oyuncunun üst düzey performans sergilediğini ifade etti. Hidayet ve Mehmet'in kalitelerinin tartışılamayacağını kaydeden Kutluay, "Onlar bedenen ve kafa olarak hazır olmadıkları için burada değiller. Milli takımın kapıları onlara açıktı ama onlar istemediler" diye konuştu.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjeviç ise 25 günlük bir hazırlıktan sonra Ankara'ya geldiklerini söyledi. Takımın 25 günde eksiklere rağmen çok iyi bir çalışma yaptığını anlatan Tanjeviç, Ümit Milli Takım'dan gelen 5 oyuncunun da takıma çok kolay adapte olacağına inandığını vurguladı. Bu turnuvadan sonra takımın gücü hakkında çok daha iyi fikir sahibi olacaklarını kaydeden Tanjeviç, "Eminim ki Dünya Şampiyonası'nda geçen yıldan çok daha iyi oynayacağız. Grubumuz kuvvetli takımlardan oluşuyor. Bütün takımların gücüne saygı duymamız lazım. Fakat, bizim de çok büyük bir gücümüz var" şeklinde konuştu.

Efes Cup'ta ilk defa tam kadro oynayacaklarını kaydeden Tanjeviç, genç oyuncuların takıma çok büyük yetenek kazandıracaklarını bildirdi.

Milli Takımlar Genel Menejeri Hakyemez ise Türk basketbolunun önünün açık olduğunu dile getirerek, Türk basketbolunun bugünkü desteklerin sürmesi halinde 2010 yılında zirveye çıkacağını söyledi. Hakyemez, milli takımın gelecek hafta Almanya'ya giderek Berlin Cup'a katılacağını, 9 Ağustos'ta Seul'e gideceklerini ve Güney Kore ile hazırlık maçı yapacaklarını, 13 Ağustos'ta ise Japonya'ya geçeceklerini söyledi. Ankara'ya 16 kişilik kadroyla geldiklerini söyleyen Hakyemez, kadronun 14'e düşürüleceğini belirtti. Milli oyuncuların kendilerinden aşçı talebi olduğunu hatırlatan Hakyemez, Ayhan Bermek'in kendisine telefon ettiğini anlatarak, "Ayhan Bermek, Japonya'da Türk lokantaları olduğunu ve aşçı işini halledeceğini söyledi. Bu sorunu da halletmiş olduk" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title