Haberler

Ankara: Başkentte Yıkım Gerginliği

Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Akman, Çankaya Belediyesi Avukatı Muzaffer Yılmaz'ın İmar Raporu Karşılığında Kendisinden 500 Bin Dolar Rüşvet İstediğini İddia Etti.

Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Akman, Çankaya Belediyesi avukatı Muzaffer Yılmaz'ın imar raporu karşılığında kendisinden 500 bin dolar rüşvet istediğini iddia etti.

Ali Akman, Akman Plaza içerisinde bulunan Medart Tıp Merkezi'nin bugün Çankaya Belediyesi ekipleri tarafından yıkılması üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Akman, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in, "Rüşvetin ve yolsuzlukların üzerine gideceğiz" açıklamasının bir işadamı olarak kendisini cesaretlendirdiğini ifade etti. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın göreve başladıktan 15 gün sonra Akman Holding binasına geldiğini ve birlikte bahçede yemek yediklerini anlatan Akman, "Başkan Eryılmaz projemizle ilgili, 'Siz rahat olun, ruhsat veririz' dedikten sonra detayları konuşmamız için avukatı Muzaffer Yılmaz'a bizi yönlendirdi. Yılmaz da bu iş karşılığında 500 bin dolar alacağını söyledi. Yılmaz, '500 bin doları verirsiniz iskanı veririz ya da puromu içer yıkımı izlerim" tehdidinde bulundu. Ben bu kadar yıllık işadamlığı yaşantımda böyle bir teklif duymadım. Binamızla ilgili 'imara uygundur' raporu var. Yaptığımız bütün çalışmalara yasalara uygun. Bu nedenle bu parayı vermedim" diye konuştu.

Çankaya Belediyesi'nin mahkeme kararına rağmen tıp merkezini yıkarak kendilerine gözdağı vermeye çalıştığını iddia eden Akman, "Belediye hiç bir tebligat yapmadan, kanun dışı bir şekilde kazma-küreklerle tıp merkezine geliyor, sırf zarar vermek için yıkım yapıyor. Bu, Ankara'nın göbeğinde yaşanıyor. 3-4 saat içinde milyarlarca liralık zarar verdiler. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen yıkımı durdurmadılar. İçişleri Bakanlığı'nı aramamızla polis yıkımı durdurdu" ifadelerini kullandı.

Başkan Eryılmaz'ın kanun tanımaz bu tavrı ile partisi CHP'nin bile adını lekelediğini söyleyen Ali Akman, haklarını hukuki yollardan arayacaklarını kaydetti. Bakan Çiçek'e "Rüşvetle mücadelede sonuna kadar arkanızdayız" şeklinde seslenen Ali Akman, işadamı olarak 'ver kurtul' felsefesine karşı olduğu ve para vermemek için direndiğini öne sürdü. Akman Holding'in Ankara'da bir çok yatırımı olduğunu hatırlatan Akman, "Biz parayı verip yolumuza devam ederdik ama yanlış bir şey yapmadığımız için bu işe girmedik" diye konuştu. Akman, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın ısrarla kendileriyle görüşmeyi reddettiğini de savundu.

Öte yandan İHA muhabirinin telefonla ulaştığı Çankaya Belediyesi avukatı Muzaffer Yılmaz, Akman'ın iddialarını reddederek, "Bu şahsı tanımıyorum, iftira atıyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title