Haberler

Ankara: Başkentte Çocukların Farklı Mutluluğu

Ankara Gölbaşı'nda düzenlenen bir etkinlikte çocuklar, aynı anda farklı mutluluklar yaşadı. Bizim Çatı Tesisleri'nde düzenlenen piknikte spastik özürlü çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlenirken, yıllarca çocuk özlemi çekip tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan aileler, "Tüp Bebek Doğum Günü" partisinde biraraya geldi.

Ankara Gölbaşı'nda düzenlenen bir etkinlikte çocuklar, aynı anda farklı mutluluklar yaşadı. Bizim Çatı Tesisleri'nde düzenlenen piknikte spastik özürlü çocuklar ve aileleri gönüllerince eğlenirken, yıllarca çocuk özlemi çekip tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan aileler, "Tüp Bebek Doğum Günü" partisinde biraraya geldi.

Sağlık Bakanlığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği ve Sosyal Servisi'nce spastik özürlü (Serabral palsili) çocuk ve ailelerinin katıldığı bir piknik düzenlendi. Gölbaşı Bizim Çatı tesislerinde düzenlenen pikniğe, yaklaşık 50 spastik özürlü çocukla aileleri ve onların doktorları katıldı. Bu sene 2.'si düzenlenen piknikle hem spastik özürlü çocukları hem de ailelerin rehabilitasyonlarına sosyal çevrede devam etmeleri amaçlanıyor. Dr. Ece Ünlü organizasyonunda gerçekleşen piknikte, çocuklar palyaçoların animasyon gösterileri ve oyunlarıyla unutamayacakları bir gün yaşadı. Pikniğe ailesiyle birlikte katılan Sosyal Hizmetler Uzmanı Mahide Erdoğan, yapılan araştırma ve gözlemler sonucunda ailede özürlü bir üyenin bulunmasının anne-babanın kaygı düzeylerinde ve aile işlevlerinde problemlere yol açtığının görüldüğünü belirterek, bu nedenle özürlü çocuğu bulunan ailelere yönelik sosyal hizmetler ve psiko-sosyal desteklerin olumlu katkıları olacağı ve bu ailelerin bu tür hizmetlere gereksinim içinde oldukları bilinciyle piknik organize ettiklerini söyledi.

Gölbaşı Bizim Çatı Tesisle'rinde özürlü çocukların piknik organizasyonu gerçekleşirken, aynı saatlerde Gölbaşı Patalya Otel'de de bir başka heyecan yaşandı. Yıllarca çeşitli nedenlerle çocuk hasreti çekip tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan aileler, "Tüp Bebek Doğum Günü" partisinde biraraya geldi. Minikler balonlar ve palyaçoların dansları eşliğinde eğlenirken, aileleri yıllarca çektikleri çocuk hasretlerinin sona ermesinin mutluluğunu yaşadı.

Başkent Üniversitesi Tüp Bebek Ünitesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hulusi Bülent Zeyneloğlu, gelenek haline getirdikleri doğum günü partisiyle tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan aileleri biraraya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Zeyneloğlu, hastalarının 15-20 yıl çocuk hasreti çektikten sonra tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olup hayatlarının değişmesinden dolayı kendilerinin de büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan aileler ise yıllarca bekledikten sonra çocuk sahibi olmanın tarifi imkansız bir duygu olduğunu belirterek, yıllarca yaşanan sıkıntıları bebeğin dünyaya gelişiyle unuttuklarını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title