Haberler

Ankara: Başkent'te İnteraktif Dolandırcılık

Ankara'da İnteraktif Hesaplardaki Paraları Kendi Hesabına Aktaran Şahıs Yakalandı.

Ankara'da interaktif hesaplardaki paraları kendi hesabına aktaran şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, bir kişinin Kızılay bölgesindeki 3 bankaya sahte nüfus cüzdanıyla hesap açtırdığı ve bir bankada daha hesap açmaya çalıştığı belirlendi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda, sahte kimlikle hesap açmaya çalışan Osman K. yakalandı. Zanlının yapılan sorgusu sonucunda bir hackerın yardımıyla interaktif hesapların şifrelerini kırdıkları tespit edildi. Zanlının Gaziantep'de sahte kimlikle açtırdığı bir hesaba 500 YTL, İzmir'deki bir hesaba 6 bin 500 YTL, İstanbul'daki bir hesaba ise 20 bin YTL vatandaşların interaktif hesaplarından aktardığı tespit edildi. Zanlının ayrıca Antalya'daki bir bankadaki hesabından ise 500 YTL çektiği belirlendi. Zanlı yapılan sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıya şifreleri kırmakta yardım ettiği belirlenen şahsın yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, emniyet yetkilileri bankalardaki interaktif hesaplardaki güvenlik kalkanlarının yetersiz olduğuna dikkat çekerek, hackerların şifrelere girememesi için güvenlik kalkanların artırılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title