Haberler

Ankara: Başkent'te Dolandırıcılık

Ankara'da 2 kişi, bir matbaanın deposundan çaldıkları davetiyeleri değerinin çok altında fiyatla piyasada satmaya çalışırken suçüstü yakalandı.

Ankara'da 2 kişi, bir matbaanın deposundan çaldıkları davetiyeleri değerinin çok altında fiyatla piyasada satmaya çalışırken suçüstü yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul Yolu 19. kilometrede faaliyet gösteren bir matbaanın yöneticisinin, kendileri tarafından basılan davetiyelerin Emek'te bir kırtasiyede 'piyasa değerinin çok altında' satıldığı yönünde şikayette bulunması üzerine bir çalışma başlattı. Matbaa yöneticisi Şaban Y, seri numaraları önceden belirlenen paralarla Emek'te bulunan kırtasiye dükkanına giderek burayı işleten Fatih K. ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşme sonucunda, 3 bin YTL değerinde düğün davetiyesi satın almak üzere anlaştı. Teslimatın yapılacağı Siteler Yalın Sokak'ta önceden önlem alan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Fatih K.'yı üzerinde seri numarası alınmış paralarla birlikte suçüstü yakaladı. Operasyonda, davetiyeleri firmanın deposundan 'emniyeti suiistimal' yoluyla çaldığı belirlenen firma çalışanı İsmail S. de gözaltına alındı. Operasyon sırasında teslimatın yapılacağı kamyonette 53 bin 115 YTL değerinde davetiye, zanlıların evlerinde yapılan aramada ise 207 bin 975 YTL değerinde 141 koli davetiye ele geçirildi. 1 kişinin de arandığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title