Haberler

Ankara Başkan Yılmaz: Ustad, Uluslararası Alanda Hepimizin Üstadı Olacak

Başkan Yılmaz: USTAD, uluslararası alanda hepimizin üstadı olacak Ankara yeni bir sanat derneğine daha kavuştu.

Başkan Yılmaz: USTAD, uluslararası alanda hepimizin üstadı olacak

Ankara yeni bir sanat derneğine daha kavuştu. Uluslararası alanda faaliyet gösterecek derneğin adı 'Uluslararası Sanat, Medya, İş Dünyası Derneği' (USTAD) olarak açıklandı. Merkezi Ankara'da olacak derneğin genel başkanı ise Hakan Yılmaz olarak belirlendi. Yılmaz, "Amacımız, sanatımızı ve sanatçımızı uluslararası alanda tanıtmak, haklarımı korumak olacak" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da kurulan USTAD, ilk istişare toplantısını Sögütözü'nde bulunan bir lokantada gerçekleştirdi. Sanat, medya ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren yemekli toplantıya eski bakanlardan Hamdi Üçpınar, ünlü besteci Cemal Safi, ses sanatçısı Hakan Taşıyan ve çok sayıda davetli katıldı. İlk istişare toplantısında dernek başkanlığına getirilen Hakan Yılmaz yaptığı konuşmada, " Türkiye'de 7 coğrafyada temsilciliklerin yanı sıra kıtalararası temsilcilikler ve etkinlikler düzenleyerek sanatımızı ve sanatçımızı uluslararası alanda tanıtmak ve haklarını korumak için bu derneği kurduk. Sanatçılarımızın telif haklarını korumak için yasal takipler yapılacak. Amacımız insanları yönetmek değil, sanatın tüm dallarında ortak kararlar alarak, siyasetten uzak bir kuruluş olarak kendimize şiar edineceğiz. Ulusal ve uluslararası arenalarda USTAD'ın ses getireceği projelerle adımızdan sıkça sanat dünyasından bahsettirecek" dedi.

Başkan Hakan Yılmaz, sanatsal faaliyet gösteren kişi ve kurumlar için hiç bir ayrım yapmadıklarını ve derneğe üye olabileceklerini belirtirken, çok geniş bir sanat yelpazesinde faaliyet göstereceklerini söyledi. Yılmaz, "Dernek kurucularımız ve üyelerimizin hepsi kendi alanında bir uzman. Şairleri, ressamları ve medya dünyasının önemli isimleri kurucu üyelerimiz arasında. Türkiye'de ve küresel alanlarda düzenleyeceğimiz etkinliklerle kısa sürede sanatımızı, sanatçılarımızı dünya çapında tanımlar sağlayıp, karşılıklı sanatsal ve kültürel paylaşımlarla USTAD, hepimizin üstadı olarak yoluna devam edecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title