Haberler

Ankara: Başbakanlık'ta "Fındık" Zirvesi

Fındık üreticilerinin düşen fiyatlar nedeniyle yaşadığı sorunlar ve fiyatların yükseltilmesi için alınabilecek tedbirler, Başbakanlık'ta gerçekleştirilen zirvede masaya yatırılmaya başlandı.

Fındık üreticilerinin düşen fiyatlar nedeniyle yaşadığı sorunlar ve fiyatların yükseltilmesi için alınabilecek tedbirler, Başbakanlık'ta gerçekleştirilen zirvede masaya yatırılmaya başlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki zirve, saat 13.40'da başladı. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanları Ali Babacan ve Kürşat Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'in yanı sıra Ordulu Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Hilmi Güler, Trabzonlu Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve ilgili bürokratlar katılıyor.

2 hafta önce yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında fındıkta yaşanan kriz üzerine bir komisyon kurulmasına karar verilmişti. Başbakan Erdoğan başkanlığında 6 ilgili bakandan oluşan komisyon bugün toplandı. Toplantıya, Konya'da rahatsızlanarak tedavi altına alınan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan katılmadı. "Fındık" zirvesinde, 2006 yılı mahsulüne ilişkin alınacak tedbirler gözden geçirilecek. Fındık üreticilerinin düşen fiyatlar nedeniyle yaşadığı sorunlar ve fındık fiyatlarının yükseltilmesi için izlenecek politikalar masaya yatırılacak. Bu yılki rekolte fazlasıyla birlikte yaklaşık 180 bin ton fındığın piyasadan çekilmesi gerektiğine dikkat çekilirken, fındığın tamamının Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) aracılığıyla alınması halinde, 2.5 ile 4.5 milyar YTL arasında maliyet oluşacağı belirtiliyor. Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, fındıkta yaşanan sorunun temel sorumlusunun FİSKOBİRLİK'in bugünkü yönetimi olduğuna işaret ederek, FİSKOBİRLİK yönetimi hakkında Sanayi Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucunda yargı sürecinin başlatılabileceği mesajını vermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title