Haberler

Ankara: Başbakan'ın Makam Aracının Camının Balyozla Kırılması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hastaneye Getirilişinde Makam Aracının Kapılarının Kilitlenmesi Sonucu Balyoz Kullanılmasının Doğru Bir Yöntem, Her Türlü Silaha Karşı Güvenli Olan Araç Camın Balyoz Darbesiyle Kırılabilmiş Olmasının da Normal Olduğu Bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hastaneye getirilişinde makam aracının kapılarının kilitlenmesi sonucu balyoz kullanılmasının doğru bir yöntem, her türlü silaha karşı güvenli olan araç camın balyoz darbesiyle kırılabilmiş olmasının da normal olduğu bildirildi.

Rodoplu Zırhlı Araçlar yapım firması sahibi Sebahattin Özaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mercedes S 600- 2005 model zırhlı makam aracının camının tek vuruşluk balyoz darbesiyle kırılamayacağını belirterek, korumaların zırhlı araçlara teknik yönden müdahale konusunda bilgi sahibi olduklarını kaydetti. Korumaların en mantıklı çözüm yoluna gittiklerini belirten Özaydın, balyozla sürekli aynı noktaya vurularak camın kırılabileceğini anlattı. Bu tekniği uygulamalı olarak da gösteren Özaydın, korumaların Başbakan'ın aracının camını bilinçli bir şekilde kırdıklarının anlaşıldığını belirterek, bu konuda güvenlik tartışmalarının ise yersiz olduğunu kaydetti. Özaydın, örnek olarak 20 balyoz darbesiyle kırdığı camın kalınlığının 2.5 cm olduğunu, Erdoğan'ın makam aracının camının ise 7.5 cm olduğunu ve tüm silahlara karşı koruma sağladığını vurguladı. Özaydın, bu kadar kalın bir camın kısa sürede kırılmasının ise korumaların bu konudaki tekniği çok iyi bildiklerini gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title