Haberler

Ankara: Başbakan Erdoğan'dan 'Söğüt' Değerlendirmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Söğüt'te Düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma Şenlikleri'nde Yaşanan Gerginliği Değerlendirerek, "Bu Tür Saldırılar, En Fazla Kendilerine Zarar Veriyor" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Söğüt'te düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma Şenlikleri'nde yaşanan gerginliği değerlendirerek, "Bu tür saldırılar, en fazla kendilerine zarar veriyor" dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) dün gece gerçekleştirilen toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Söğüt'teki Ertuğrul Gazi'yi Anma Şenlikleri'nde yaşanan olaylarla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) yüklendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'birlikte yürüme' teklifinde bulunduğunu anlatan Erdoğan, Bilecik Valisi ve Söğüt Belediye Başkanı aracılığıyla yaptığı iki ayrı teklifin MHP lideri tarafından geri çevrildiğini kaydetti. Kurul üyelerine şenliklerde yaşanan olayları anlatan Erdoğan'ın, MHP'yi hedef alarak, "Kendilerine ve Türkiye'ye zarar veriyorlar. Seçmenler üzerinde etkili olamazlar. Ellerinde laptop olacaktı, suç aletleri var. Demek ki değişmemişler" dediği öğrenildi. Erdoğan, sürekli olarak ellerinde Ülkü Ocakları pankartı taşıyan, MHP'nin sloganlarını atan ve kurt işaretini yapan bir grubun tacizine uğradıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Bizim gerilimin tarafı olma gibi bir düşüncemiz yoktu, halen de yok. Bu üzücü bir durum. Bu tür saldırılardan en fazla kendileri zarar görüyor. Türkiye'ye de zarar ve rahatsızlık veriyor. Bahçeli, 'ellerinde laptop olan bir gençlik istiyorum" diyordu. Ellerinde laptop olacaktı. Ancak muşta gibi suç aletleri var. Demek ki değişmemişler. Ancak biz gerilimin taraftarı olmayacağız. Sükunetle bu sıkıntıları aşmalıyız. Kavga değil birlik ve bütünlük istiyoruz. Genel seçmen kitlesi üzerinde kabul görmeyecek bir tavır sergilenmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title