Haberler

Ankara: Başbakan Erdoğan AK Parti Myk'da Tek Kişilik Değişiklik Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin en üst karar organı olan Merkez Yürütme Kurulu'nda tek kişilik değişiklik yaptı. Erdoğan, Temmuz ayında geçirdiği trafik kazası sonucu uzun süre yaşam mücadelesi veren Tanıtım ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin yerine İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Edibe Sözen'i MYK üyesi olarak görevlendirdi.

Başbakan Erdoğan, Amasya Milletvekili Akif Gülle'yi Genel Başkan Danışmanı olarak atadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sürerken yazılı bir açıklama yaptı. AK Parti'nin 2. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından ilk kez toplanan MKYK toplantısında partisinin en üst karar organı olan Merkez Yürütme Kurulu'nu yeniden belirleyen Başbakan Erdoğan 12 kişilik mevcut MYK'da sadece bir değişiklik yaptı. Erdoğan, Temmuz ayında geçirdiği trafik kazası sonrasında uzun süre yaşam mücadelesi veren Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin yerine bir süre öncede yapılan kongrede 50 kişilik MKYK kadrosuna dahil ettiği İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen'i getirdi. Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, partinin 11 Kasım 2006 tarihinde yapılan Olağan Büyük Kongresi'nde seçilen MKYK üyeleri arasında Tüzüğün 77, 79 ve 81. maddeleri uyarınca Merkez Yürütme Kurulu üyelerini yeniden belirlediğini bildirdi. Erdoğan, Parti Tüzüğü'nün 145'inci maddesi uyarınca da kendisi tarafından belirlenecek konularda çalışmalar yapmak üzere MKYK üyesi Akif Gülle'nin 'Genel Başkan Danışmanı' olarak atandığını kaydetti. Başbakan Erdoğan ayrıca, AK Parti'nin yan kuruluşları olan Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları çalışmalarının yeni tüzük değişikliği doğrultusunda Teşkilat İşleri Genel Başkan Yardımcılığına bağlı olarak yürütüleceğini de sözlerine ekledi.

Başbakan Erdoğan'ın sadece bir değişiklik yaptığı 12 kişilik Merkez Yürütme Kurulu'nda görev dağılımı şöyle belirlendi: "Dengir Mir Mehmet Fırat (Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkan Yardımcısı), Hayati Yazıcı (Teşkilat İşleri Genel Başkan Yardımcısı), Necati Çetinkaya (Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı), Edibe Sözen (Tanıtım ve Medya Genel Başkan Yardımcısı), Şaban Dişli (Dış İlişkiler ve Dış Temsilcilikler Genel Başkan Yardımcısı), Nükhet Hotar Göksel (Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı), Nihat Ergün (Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı), Nazım Ekren (Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı), Şükrü Ayalan (Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı), Bülent Gedikli (Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı), Reha Dönemeç (Araştırma ve Geliştirme Genel Başkan Yardımcısı) ve İdris Naim Şahin (Genel Sekreter)."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title