Haberler

Ankara: Bardakoğlu'ndan Bayram Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ramazan'da Elde Edilen Kazanımların, Yüksek Değerlerin Ramazan Sonrasında da Devam Etmesini İsteyerek, "Bizler Bugün Güzel Yurdumuzda Bayramın Mutluluğunu Yaşarken Yeryüzündeki Sosyal ve İktisadi Dengesizlikler, Çıkar Kavgaları, İnsan Eliyle Üretilen Felaketler Neticesi Acı ve Istırap Çeken, Gözyaşı, Şiddet ve Savaş Gölgesinde Bayram Geçiren Din Kardeşlerimizi Unutmayalım, Onlar İçin Dua Edelim" Dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ramazan'da elde edilen kazanımların, yüksek değerlerin Ramazan sonrasında da devam etmesini isteyerek, "Bizler bugün güzel yurdumuzda bayramın mutluluğunu yaşarken yeryüzündeki sosyal ve iktisadi dengesizlikler, çıkar kavgaları, insan eliyle üretilen felaketler neticesi acı ve ıstırap çeken, gözyaşı, şiddet ve savaş gölgesinde bayram geçiren din kardeşlerimizi unutmayalım, onlar için dua edelim" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bardakoğlu mesajında, bayramların insan olma üst kimliğinin öne çıktığı kutlu zaman dilimleri olduğunu belirterek, bayramların her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleri olduğunu ifade etti. "Bugün vatan sathına yayılan mabetlerimizde Bayram namazını mümkünse ailece iştirak edelim" diyen Bardakoğlu, bayramların çocuklarla ve yakın komşuyla dostlarla birlikte yaşanmasının önemine dikkat çekti. Bayramda kırgınlığa, dargınlığa ve küskünlüğe son verilmesini isteyen Bardakoğlu, mesajına şöyle devam etti:

"Özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı, aile büyüklerini unutmayalım ve onların hayır dualarını alalım. Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlayalım, öksüz ve yetimleri, muhtaç ve kimsesizleri sevindirelim. Bizimle bayram sevincine katılmayan kimseleri, hapishane ve hastane köşelerinde, düşkünler yurdunda bulunan vatandaşlarımızı ziyaret edip gönüllerini alalım. Bizler bu güzel yurdumuzda bayramın mutluluğunu yaşarken yeryüzündeki sosyal ve iktisadi dengesizlikler, çıkar kavgaları, insan eliyle üretilen felaketler neticesi acı ve ıstırap çeken, sevinç ve mutlulukla bayram yapmaya hasret kalan, gözyaşı, şiddet, savaş ve yoksulluğun gölgesinde bayramı geçiren din kardeşlerimizi unutmayalım ve onlar için de dua edelim. Ramazanda elde ettiğimiz kazanımları ,güzel haslet ve yüksek değerleri Ramazan sonrasında da devam ettirmeye çalışalım.

Kalbimizdeki imanın yerine getirmeye çalıştığımız ibadetlerin kişiliğimiz ve davranışlarımızı kemale erdiren güzel ahlak ile bütünleşmesi, içimizde yeşerttiğimiz umut ve huzurun bütün insanlık ailesini kaplaması, farklılığı zenginlik sayabilen bir anlayışla sevi ve kardeşlik dolu yarınlara daha bir umutla baktığımız bayramlara ulaşılması temennisiyle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik eder, bayramın milletimize, ülkemize, dünyamıza ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ederim."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title