Haberler

Ankara: Bakanlar, Cumhurbaşkanı Sezer'in Konuşmasını Değerlendirdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in İrticai Faaliyetlerin Arttığı Yönündeki Görüşüne Katılmadığını Söyledi. Başbakan Yardımcısı Şahin, "Umarım Bu Sözleri ile Ramazan'da Halkımızın Dini Daha Yoğun Yaşamasını Kastetmemiştir" Dedi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek İse, Sezer'in Görüşlerini Saygıya Değer Bulduğunu Belirterek, "Anayasa'ya Göre Devletimizin ve Milletimizin Birliğini Temsil Eden Yüce Kişilik Tarafından Dile Getirilen Hususları Dikkatle Dinledik" Diye Konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in irticai faaliyetlerin arttığı yönündeki görüşüne katılmadığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Şahin, "Umarım bu sözleri ile Ramazan'da halkımızın dini daha yoğun yaşamasını kastetmemiştir" dedi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise, Sezer'in görüşlerini saygıya değer bulduğunu belirterek, "Anayasa'ya göre devletimizin ve milletimizin birliğini temsil eden yüce kişilik tarafından dile getirilen hususları dikkatle dinledik" diye konuştu.

Bakan Şahin, TBMM'nin 22. Dönem 5. Yasama Yılı açılışında Cumhurbaşkanı Sezer'in yaptığı konuşmayı değerlendirdi. TBMM'den ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, Sezer'in konuşmasını "Son derece dikkatle hazırlanmış bir konuşmaydı" sözleriyle değerlendirdi. Sezer'in kişisel olarak büyük ölçüde katıldığı değerlendirme ve saptamalarda bulunduğunu kaydeden Bakan Şahin, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin konuşmaya alkışlarla katılmasının da bunu gösterdiğini söyledi. Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanı, laiklikten ne anladığını, irtica ile neyin kastedildiğini ayrıntılı şekilde anlatmıştır. Birtakım kelimeler ve sıfatlar kullanmayarak mütedeyyin kesimlerin rahatsızlık duymamasına özellikle dikkat etmiştir. İrtica, dinin siyasi amaçlı ve çıkar amaçlı kullanılmasıdır. Din kurallarının devlet kuralı haline gelmesidir. Cumhurbaşkanı bunun altını çizmiştir. Ancak irticai faaliyetlerin giderek arttığı görüşüne katılmıyorum. Umarım bu sözleri ile Ramazan'da halkımızın dini daha yoğun yaşamasını kastetmemiştir" diye konuştu. Yetkili kişi ve kurumların irticai faaliyetlerle ilgili ihbar ve şikayetler üzerinde hassasiyetle durduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu tür ihbar ve şikayetler hükümete iletildiğinde de biz de dikkatle üzerine gideriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in konuşmasını değerlendiren Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise, Cumhurbaşkanı'nın geçen yılki konuşmasında da gündeme getirdiği konuları bu yasama yılı açılışında da dile getirdiğini söyledi. Çiçek, "Anayasa'ya göre devletimizin ve milletimizin birliğini temsil eden yüce kişilik tarafından dile getirilen hususları dikkatle dinledik. Görüşlerini saygıya değer buluyorum. Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili önem verdiği konuları kendi açısından değerlendirmiştir. Biz de saygıyla dinledik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title