Haberler

Ankara: Bakan Yıldırım'ın Basın Toplantısı...(2)

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Danıştay'a yapılan saldırı sonrası ortaya atılan iddialara tepki göstererek, "Çankaya meselesi bizi aşar. Vatandaşın bileceği iş. Herkes hesabını kitabını yapar, vatandaşın hesabı da 'şamar' gibi herkesi çarpar. Onu söyleyeyim" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Danıştay'a yapılan saldırı sonrası ortaya atılan iddialara tepki göstererek, "Çankaya meselesi bizi aşar. Vatandaşın bileceği iş. Herkes hesabını kitabını yapar, vatandaşın hesabı da 'şamar' gibi herkesi çarpar. Onu söyleyeyim" dedi.

Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü'nde gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Binali Yıldırım, Danıştay'a yapılan saldırı sonucu Danıştay 2. Dairesi üyelerinden Mustafa Özbilgin'in hayatını kaybettiği menfur saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saldırıyla ilgili senaryolara karşı hükümetin yoluna devam ettiğini kaydeden Yıldırım, "Hiçbir davranış insan öldürmeyi haklı kılmaz. Hükümet, bu saldırıyı teşvik edici ve bu saldırıya meydan verici hiçbir tutum ve davranış içinde olmamıştır. Doğrudan ve dolaylı bir çağrışım bile yapmamıştır. Hükümetin isteği, ülkenin geleceği toplumum refahı ve barışının sürekle temin edilmesidir. İftiharla yaşamayı arzu eden bireylerden oluşmasını sağlamaktır. Bunun için çalışıyoruz. Bütün hükümetler bunun için çalıştı" dedi.

Türkiye'nin huzuruna kast eden saldırının yargı mensuplarını üzerinden yapıldığını, kurşunun aynı zamanda hükümete de sıkıldığını ve bunun böyle görülmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, "Kolluk görevlileri ve savcılığın iddianameyi hazırlayarak yargıya intikal ettirmiştir. Katilin arkasında kimin olduğunu 'çorap söküğü' gibi ortaya koyacak yargıdır. Katil yakalanmıştır. Bu bakımdan, bu olayla ilgili, çete mafya ilişkileri gibi yıllardan beri, toplumumuzun kafasını karıştıran bir takım muamma olaylar netlik kazanmış olacak. Şimdi yargı mensupları, düşen görevde bu hassasiyetin bilincinde gerekli titizliği gösterip bu konuda adaletin tecelli etmesinde hızlı hareket etmektir. Böylece kamu vicdani rahatlamış olacak" açıklamasında bulundu.

Toplantıda erken seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, erken seçimi halk, muhalefet ve sivil toplum örgütlerinin isteyeceğini söyledi. Zorlama gayretlerle bir erken seçim yapmamanın bu ülkenin yararına olmayacağını vurgulayan Yıldırım, "Hükümete erken seçim yaptırmak için eline silah alan, aklına geleni öldürecekse, böyle bir erken seçimin topluma bir yararı olmaz. Seçim olacaksa, bu halkın demokratik isteğiyle olacaktır. Erken seçim isteği, muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları, halk kitleleri tarafından hükümetin genel icraatlarının kabul görüp görmemesidir. Buna bağlıdır. Kamuoyu yoklamaları bu yöndeki talebin toplumda oluşmadığı gösteriyor. Seçim ne zaman olursa olsun, partimiz seçime hazırdır" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title