Haberler

Ankara: Bakan Tüzmen, AB Komisyonu'nun Türkiye ile İlgili Tavsiye Kararını Eleştirdi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Avrupa Birliği Komisyonu'nun Türkiye'nin Limanlarını Rumlar7a Açmadığı Gerekçesiyle 8 Müzakere Başlığının Askıya Alınması Yönündeki Tavsiye Kararını Eleştirerek, "Avrupa Birliği Türkiye'yi Almaya Mecburdur. Tüzmen, Türkiye'nin 30 Yaşın Altında Nüfusa Sahip Genç ve Dinamik Bir Ülke Olduğu İçin Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi Almaya İhtiyacı Olduğunu Kaydetti.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Avrupa Birliği Komisyonu'nun Türkiye'nin limanlarını Rumlar7a açmadığı gerekçesiyle 8 müzakere başlığının askıya alınması yönündeki tavsiye kararını eleştirerek, "Avrupa Birliği Türkiye'yi almaya mecburdur. Tüzmen, Türkiye'nin 30 yaşın altında nüfusa sahip genç ve dinamik bir ülke olduğu için Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi almaya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Altınpark'ta düzenlenen Gold Ankara Takı, Gümüş, Mücevher ve Fuarının açılışına katıldı. Açılışa ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu, Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ve çok sayıda davetli katıldı. Bakan Tüzmen açılış öncesi yaptığı konuşmada, dün AB Komisyonu'nun Türkiye'nin limanlarını Rumlara açmadığı gerekçesiyle 8 müzakere başlığının askıya alınması yönündeki tavsiye kararını değerlendirdi. Tüzmen, "Altın, takı, mücevher ve bir çok alanda AB standartlarının üzerine çıkma yönündeki mücadelemiz devam edecek. Biz işimize bakacağız" dedi.

"AB Türkiye'yi içine almakla kendi geleceğini garanti altına almış olacak" diyen Bakan Tüzmen "Doğru mücadelemiz ve haklı olduğumuz konularda analitik olunarak onlara göstereceğiz" diye konuştu. AB'nin Türkiye'yi almadığı zaman küçülme gibi ciddi sorunlar yaşayacağının altını çizen Tüzmen, Avrupa'nın yaşlı bir nüfusu olmasından dolayı sorun yaşayacağını söyledi. AB'nin gelecek 15 yıl içerisinde 6.1 milyar göçmene ihtiyacı olacağını belirten Bakan Tüzmen, sözlerine şöyle devam etti:

"Avrupa bunun hesabını yapıyor. Türkiye bir dinamo 30 yaşın altında çok yüksek bir nüfusa sahip olduğu için gerek AB'nin enerji gerek diğer güvenliğini sağlayacak bir ülke olduğu için Türkiye'yi almaya mecburdurlar. Bu konuda rahat olun çalışmalar devam edecek. Türkiye üzerine düşen görev yaptı."

Bakan Tüzmen Gold Ankara Takı, Gümüş, Mücevher ve Fuarının açılış kurdelesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu ile birlikte kesti. Tüzmen ve Başeskioğlu daha sonra fuarda bulanan standları gezdi. El emeği takıları tek tek inceleyen Bakan Tüzmen, Ankara'da böyle bir fuarın olmasından dolayı da mutluluk duyduğunu dile getirdi. Su altı sporlarıyla da ilgilenen Bakan Tüzmen, özel bir malzemeyle yapılan bir su altı yüzüğüne de ilgi gösterdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title