Haberler

Ankara: Bakan Özak'tan "Karadeniz Sahil Yolu" Açıklaması

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karadeniz Sahil Yolu Yapımında Sona Gelindiğini Belirterek, Tirebolu, Araplı, Giresun ve Günburnu Dışındaki Hattın Bu Yıl Sonuna Kadar 535 Kilometrelik Kısmının Hizmete Açılacağını Açıkladı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karadeniz Sahil Yolu yapımında sona gelindiğini belirterek, Tirebolu, Araplı, Giresun ve Günburnu dışındaki hattın bu yıl sonuna kadar 535 kilometrelik kısmının hizmete açılacağını açıkladı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, basın mensuplarına Karayolları Genel Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde iftar yemeği verdi. Bakan Özak, burada yaptığı konuşmada, bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özak, yapımına önceki hükümetler döneminde başlanan ve yılan hikayesine dönüp, yargıya da taşınan Karadeniz Sahil Yolu projesinin bitim aşamasında olduğunu müjdeledi. Özak, bu konuda, "Tirebolu, Araplı, Giresun ve Günburnu dışındaki toplam 544 kilometrelik hattın 535 kilometresini bu yıl sonuna kadar hizmete açacağız. Bolu tünelinin açılışını da Kasım ayında açmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Duble yollara parelel olarak bakanlık olarak otoban yollar için 1 katrilyonluk bütçe ayrıldığı bilgisini veren Özak, "2005 yılında 5 bin 115 kilometre satih kaplama yaptık. 850 kilometre toprak tasfiye çalışması yapıldı. 2006 yılında 6 bin 150 kilometreyi satıh kaplama metoduyla tamamladık. Yeni finasman arayışındayız. Bu sağlandıktan sonra beton kaplamaya geçeceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title