Haberler

Ankara: Bakan Güler, Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, BOTAŞ Başmüfettişi Metin Özbalcı'nın intiharı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve bu konuda yorum yapamayacağını belirterek, Özbalcı'nın ailesiyle görüştüğünü ve olayı yakından takip ettiğini söyledi.

Bakan Güler, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nun (EPDK) 5. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Büyükhanlı Park Otel'de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı'nda aksamalar olup olmadığının sorulması üzerine, Türkiye ve Yunanistan tarafında çalışmaların sürdüğünü belirtti. Meriç geçişinin ortak yapılacağını belirten Güler, Yunanistan tarafının kendi içinde mutabakat sağlamasının ardından burasının da yapılacağını kaydetti. Güler, projenin gayet iyi bir şekilde yürüdüğünü belirterek, "Burada bir tarafın gecikmesi söz konusu değil. Proje yürüyor. O bakımdan hem Yunanistan'ın hem Türkiye'nin topraklarındaki kısım bittikten sonra, gazı vereceğiz" dedi. Güler, projenin deniz geçişi ve Marmara öncesindeki kısmın bitirildiğini ifade ederek, hidrostatik (su) testlerinin de yapıldığını söyledi. Güler, "Şimdi Yunanistan tarafındaki eksiklikle bizim tarafımızdaki meseleyi çözdükten sonra, 'gaza hazırız' dedikleri zaman oraya gazı vereceğiz" diye konuştu.

Azerbaycan'dan gelecek gazla ilgili bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine ise Güler, "Bizim normal olarak onlarla bir mukavelemiz var. Ancak hem Azerbaycan'ın hem de Gürcistan'ın gaza ihtiyacı olduğunu söylediler. Onlar hem Ruslar'la görüşüyorlar, hem biz kendi aramızda görüşüyoruz. Yarın da Gürcü bakanla görüşeceğim. Bu arada Azerbaycan ile de telefon görüşmesi yapıp davet edeceğim. Dolayısıyla üç bakan görüşeceğiz. O görüşmenin sonucunda ne yapacağımızı, aldığımız kararı sizlerle paylaşacağız" dedi. Bakan Güler, yarın İstanbul'da yapılacak görüşmede ihtiyaçlara göre ortak bir çözüm bulmaya çalışacaklarını da dile getirdi.

Elektrik zammı konusunda Başbakan Erdoğan'ın 'maliyeti vatandaşla paylaşmak zorunda kalacağız' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Güler, gazetecilerin soru sorarken bir rakam telaffuz ettiklerini belirterek, "Orada bir rakam telaffuz edildi. Temel oğluna '2 kere 2 kaç eder' diye soruyor. O da 20 diyor. O da diyor ki, biraz da kızıyor; '2 kere 2, 4 eder, bilemedin 5 eder' diyor. Orada herhalde rakam biraz fazla ifade edilmiş. Bir de bu gibi şeyler hiçbirimiz tarafından ifade edilmedi. Biliyorsunuz, bu gibi şeylerin önce üzerinde durulur, çalışılır" diye konuştu. Güler, bu gibi konularda ilgili bakanların konu hakkında çalışmalar yaptıktan sonra başbakana konuyu açtıklarını belirterek, bunun artışlar için de indirimler için de geçerli olduğunu söyledi. Güler, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın KİT finansman dengeleri açısından elektriğe zam yapılması gerektiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması ve bu konuda çalışmaların sorulması üzerine de, "Bu bir süreç" dedi.

Bugün Enerji Bakanlığı önünde yapılan eylem ve BOTAŞ Başmüfettişi Metin Özbalcı'nın intiharı ile ilgili bir soru üzerine de Bakan Güler, sendikanın davranışının normal ve demokratik bir tepki olduğunu belirterek, "Onun bununla bir alakası yok. Öbür konuda da zaten soruşturma devam ediyor. Ben de konuyu çok yakından takip ediyorum. Ama soruşturma devam ettiği süre içinde, şu anda net bir şey henüz ortaya çıkmadığı için birşey söylemem doğru değil" dedi. Konu hakkında kendisine bilgi verilip verilmediğinin sorulması üzerine ise Güler, "Ben o sırada Ankara dışındaydım. Güneydoğu'da selle ilgili gezideydim. Ailesini ziyaret ettim, görüştük. Konuyu çok yakından takip ediyorum. Zaten netice çıkarsa, sizinle paylaşırız" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title