Haberler

Ankara: Bakan Gül, İkö Genel Sekreteri İhsanoğlu İle Görüştü

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu ile görüştü.

İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu bugün saat 12.00'de Dışişleri Bakanlığı'na gelerek Bakan Gül ile görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu, çok faydalı bir görüşme yaptığını söyledi. Bakan Gül ile Ortadoğu'daki gelişmeler ve diğer konular üzerine görüş alışverişinde bulunduğunu söyleyen İhsanoğlu, aynı zamanda önümüzdeki ayın ortasında New York'ta yapılacak Bakanlar Toplantısı ve Kasım ayında Türkiye'de yapılacak Kadın Konferansı konusunun da gündeme geldiğini söyledi.

İhsanoğlu, bir soru üzerine Türkiye ziyaretinin ardından önce Cidde'ye, ardından da Beyrut'a gideceğini ifade etti. İhsanoğlu Filistinli esirlerin kurtarılmasıyla ilgili bir soru üzerine ise, esir değişiminin BM güçlerinin bölgeye yerleşmesinden sonra, 1701 sayılı kararın tam olarak uygulanmasıyla gündeme geleceğini belirterek, "Biz de elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title