Haberler

Ankara: Bakan Coşkun'dan "Kuran Kursu" Çıkışı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Çocukların İlkokul Çağından Önce Camiye Gitmelerini Engelleyen Yasayı İçine Sindiremediğini Belirterek, "Bale, Musiki Eğitimine 4 Yaşında Başlanması Gerektiğini Söyleyenlerin Kur'an-ı Kerim Öğrenmek İçin 15 Yaşını Bekletmelerini Ne Demokrasiyle Ne Hukukun Üstünlüğü Ne de Özgürlükler Bakımından Değerlendirmek Mümkün Değildir" Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, çocukların ilkokul çağından önce camiye gitmelerini engelleyen yasayı içine sindiremediğini belirterek, "Bale, musiki eğitimine 4 yaşında başlanması gerektiğini söyleyenlerin Kur'an-ı Kerim öğrenmek için 15 yaşını bekletmelerini ne demokrasiyle ne hukukun üstünlüğü ne de özgürlükler bakımından değerlendirmek mümkün değildir" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 25. Kitap Fuarı'nın açılışını yaptı. Fuarın açılışında bir konuşma yapan Bakan Coşkun, yüce Peygamberimize ilk gelen ayetin "oku" olması ve toplumun yüzde 98'inin Müslüman olmasına rağmen okuma alışkanlığı olmayan bir toplum olduğumuzu belirterek, bunda eğitim sistemindeki ezberciliğin etkisinin olduğunu söyledi. Coşkun, toplumun dinini özünü öğrenmeden geliştiğini ve iletişim araçlarının da gençleri olumsuz etkilediğini belirterek, "Siyasi bir kişilik olarak buradan itiraf ediyorum kimse de üzerine alınmasın. Çeşitli önyargılarla Türkiye ve Türk Milleti'nin egemenliğinin temsil edildiği TBMM'de ancak ilkokul 5. sınıfı bitiren çocukların camiye gitmesiyle ilgili yasayı içime sindirmiş değilim. 15 yaşındaki ergenlik çağındaki bir çocuk nasıl Kur'an Kursu'na gidecek de dinini öğrenecek? Bale için musiki için 4 yaşında eğitime başlanması gerektiğini söyleyen zihniyetler nasıl oluyor da Kur'an-ı Kerim öğrenmek için 15 yaşının beklenmesini zorunlu kılarlar. Bunu demokrasi, hukukun üstünlüğü ve özgürlükler bakımından değerlendirmek mümkün değildir" diye konuştu.

Bakan Coşkun, dünyanın artık küreselleştiğini ve küreselleşmenin de beraberinde bazı sıkıntıları getirdiğini belirterek, özellikle toplumların özdeğerlerine sahip çıkmaya kapalı ekonomi döneminden daha çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Oku alışkanlığının önemine dikkat çeken Coşkun, bu açıdan hükümet olarak fuarları desteklediklerini söyledi. Bakan Coşkun, fuarın açılışına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın dururken Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakloğlu'nun kendisini aramasına şaşırdığını da belirterek, "Sayın Bardakoğlu arayınca 'Bugün ben şehir dışındayım hutbeyi sen oku' diyecek sandım. Fuar açılışı için çağırmış. Biliyorsunuz yıllardır fuarlar ve yönlendirilmeleriyle ilgili konu bizim bakanlığımıza bağlıydı. Bu nedenle açılışı ben yapıyorum" açıklamasında bulundu.

Bakan Coşkun konuşmasının ardından bir süre fuar alanını gezerek kitapları inceledi. Bakan Coşkun daha sonra Kocatepe Cami'nde Cuma namazı kıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title