Haberler

Ankara: Bakan Aksu'dan, Chp İzmir Milletvekili Arıtman'ın Soru Önergesine Cevap

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Güvenlik kuvvetlerimiz, toplumsal olaylara müdahale esnasında saldırı ve mukavemetin derecesine göre orantılılık ilkesi doğrultusunda güç kullanmaktadır" dedi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Güvenlik kuvvetlerimiz, toplumsal olaylara müdahale esnasında saldırı ve mukavemetin derecesine göre orantılılık ilkesi doğrultusunda güç kullanmaktadır" dedi.

Bakan Aksu, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın soru önergesini yazılı olarak cevaplandırdı. Aksu, açıklamasında, İzmir'de bir süre önce oynanan basketbol müsabakasının uzatma dakikalarında bir grup fanatik taraftarın sahaya girerek hakemlere saldırması sonucunda, güvenlik güçlerinin saldırganların oyun alanı dışına çıkarılması ve müsabakanın devamını sağlamak amacıyla hakemlerin daveti üzerine müdahalede bulunduklarını, bunun hakemlerin raporlarında da yer aldığını ifade etti. Söz konusu müdahalenin sadece oyun alanına giren fanatik taraftarlara yönelik olduğunu belirten Bakan Aksu, konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını, soruşturma esnasında ifadeleri alınan İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Genel Koordinatörü ile basketbol takımından 2 oyuncunun, emniyet güçlerinin sahaya giren fanatik taraftarlara müdahale ettiğini ve bu arada arbede yaşandığını, cop ve gaz kullanılmadığını, takım yöneticilerine ve oyunculara kötü muamelede bulunulmadığını beyan ettiklerini, soruşturmanın da henüz sonuçlanmadığını belirtti. Bakan Aksu, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Güvenlik kuvvetlerimiz toplumsal olaylara müdahale esnasında saldırı ve mukavemetin derecesine göre orantılılık ilkesi doğrultusunda güç kullanmaktadır. Ayrıca toplumsal olaylarda görev alan personelimiz bir olaya münhasır kalmamak üzere hazırlanan programlar çerçevesinde sürekli eğitime tabi tutulmaktadır".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title