Haberler

Ankara: Bakan Akdağ'dan "Yeşil Kart" Açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeşil kartlı vatandaşların sadece 1. basamak sağlık kuruluşlarından yararlanması ve hastalığın tedavisinde yetersiz kalındığı durumlarda da ölüme terk edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeşil kartlı vatandaşların sadece 1. basamak sağlık kuruluşlarından yararlanması ve hastalığın tedavisinde yetersiz kalındığı durumlarda da ölüme terk edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'nun soru önergesini yazılı olarak cevaplandıran Bakan Akdağ, yapılan düzenlemelerle yeşil kartlı vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alabildiklerini ve ilaçlarına her eczaneden kolaylıkla ulaşabildiklerini belirtti. Yeşil kartlı vatandaşların artık Askeri Hastaneler'den de yararlanabildiğini belirten Bakan Akdağ, "Yeşil kartlı vatandaşlarımızın sadece 1. basamak sağlık kuruluşlarından yararlanması ve hastalığın tedavisinde yetersiz kalındığı durumlarda da vatandaşlarımızın ölüme terk edilmesi gibi bir durum veya yorum, mevcut uygulamalar için doğru değildir. Çünkü yeşil kartlı vatandaşlarımız Bakanlığımıza bağlı ikinci veya üçüncü basamak sağlık tesislerine sevkle başvurabildikleri gibi doğrudan da başvurup hizmet alabilmektedirler" ifadelerini kullandı.

Önergesinde Nisan ayı içinde bazı gazete ve televizyonlarda yayınlanan haberlerde babaları yeşil kartlı olduğu için 5 ve 6 yaşlarındaki 2 kardeşten birinin hastane önünde ambulans içinde hastaneye kabul edilmeyi beklerken, diğerinin de binbir güçlükle kabul edildiği hastanede öldüğüne ilişkin iddiaları gündeme getiren Tandoğdu'nun bu iddialarına ilişkin Bakan Akdağ, "Hastaların il dışına sevkiyle ilgili olarak Samsun 112 Acil Yardım Hizmetleri Komuta Merkezi'nden ambulans talebinde bulunulmamıştır. Hasta yakınları kendi istekleri doğrultusunda her türlü risk ve sorumluluğu üzerlerine aldıklarına dair imza atarak bir doktor ve bir acil tıp teknisyeni bulunan özel ambulansla Ankara'ya gelmeyi tercih etmişlerdir. Ankara'da ise hastanın Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ulaştırılması 112 Acil Ambulansı ile sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Bakan Akdağ, bir başka soru üzerine, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde "hiperbarik oksijen cihazı" bulunmadığını ifade ederek, olayla ilgili Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca müfettiş görevlendirildiğini, incelemelerin halen devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title