Haberler

Ankara: Bakan Akdağ'dan Türk Sağlık-sen Heyetine Ziyaret

Türk Sağlık-sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan, Sağlık Ocaklarında Görev Yapan ve Sağlık Hizmeti Sınıfı Dışındaki Sınıflarda Çalışan Personele "Nöbet Ücreti" Verilmesi İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebinde Bulundu. Kahveci Ayrıca, Eski SSK Personellerinin 80 Saate Kadar Tuttukları Nöbetleri Süresince Ek Ödeme Yapılmasına Dair Mahkeme Kararları Neticesinde Dava Mas...

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan, sağlık ocaklarında görev yapan ve sağlık hizmeti sınıfı dışındaki sınıflarda çalışan personele "nöbet ücreti" verilmesi için yasal düzenleme yapılması talebinde bulundu. Kahveci ayrıca, eski SSK personellerinin 80 saate kadar tuttukları nöbetleri süresince ek ödeme yapılmasına dair mahkeme kararları neticesinde dava masrafları, avukatlık vekalet ücretiyle davacının hak ettiği ek ödemenin yasal faiziyle birlikte yapılan ödemelerin kurumu bir hayli zarara uğratacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve sendika genel merkez yöneticilerini makamında kabul etti. Heyet, sağlık çalışanlarının sorunlarını içeren bir raporu Akdağ'a sundu.

Basına kapalı gerçekleşen kabul sonra Bakan Akdağ'a sundukları rapor hakkında bilgi veren Türk Sağlık sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hizmet kolu dahilinde bulunan kurum ve kuruluşlarda görev yapan personellerin ortak hak ve menfaatlerinin korunarak geliştirilmesi, daha etkin ve nitelikli kamu hizmetinin sunulması ve sosyal diyalogun sağlanması yönünde yoğun çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Kahveci, "Gerek Sağlık bakanlığı ve Türk Sağlık Sen arasında yılda iki defa gerçekleştirilen Kurum İdari Kurul toplantılarında alınan kararların gerekse önceki görüşmelerimizde sayın Akdağ'a sunduğumuz istek ve önerilerimizin hayata geçirilmesinde gösterdikleri iyi niyet ve gayret sonucu çalışanların bazı problemleri çözüme kavuşturulmuştur. Ancak, bir çok defa dile getirmemize rağmen halen çözüm bulmayan ve personellerin mağduriyetine sebebiyet veren bazı hususlar bulunmaktadır" diye konuştu.

Çözüm bekleyen konular hakkında bilgi veren Kahveci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek Genel Kurul'a gönderilen yasa tasarısında sağlık hizmetleri sınıfında yer alan personellerin çalışma saatleri haftada 45 saat olarak belirlenerek hüküm altına alındığını kaydederek, 657 sayılı DMK'nun 99. maddesinde bütün memurlar için öngörülen haftada 40 saat mesainin sağlık personelleri için de uygulaması için söz konusu yasa tasarısının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kahveci, 2368 sayılı Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanunun 2. maddesinde değişiklik yapılarak TBMM' ne sunulan yasa tasarısında radyoloji ünitelerinde görev yapan personellerin çalışma saatlerinin doz miktarına göre belirlenmesi yönünde bir hüküm konulduğunu kaydetti.

Kahveci, yasa tasarısında yer alan hükmün uygulanmasında ortaya çıkacak sorunlar ve radyasyonun insan sağlığına kısa ve uzun vadeli zararları göz önüne alınarak söz konusu değişikliğin radyoloji ünitelerinde bir fiil çalışan ve doğrudan iyonizan radyasyona maruz kalan personeli kapsamaması yönünde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Raporda nöbet, fazla çalışma ve seyyar görev tazminatları konusuna da yer verildiğini belirten Kahveci, "Nöbet, icap nöbeti, fazla çalışma ücreti ve seyyar görev tazminatlarının günümüz şartları göz önüne alınarak yükseltilmesi ve sağlık ocaklarında çalışan personellere ve sağlık hizmeti sınıfı dışındaki sınıflarda görev yapan personellere de nöbet ücreti verilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

Önder Kahveci, eski SSK personellerinin 80 saate kadar tuttukları nöbetleri süresince ek ödeme yapılmasına dair mahkeme kararları neticesinde dava masrafları, avukatlık vekalet ücreti ile davacının hak ettiği ek ödemenin yasal faiziyle birlikte yapılan ödemelerin kurumu bir hayli zarara uğrattığını söyledi. Kahveci, bu nedenle gerek personelin zaman ve emek kaybının önlenmesi, gerekse kuruma mali külfet yüklenmemesi için dava açmaya gerek kalmaksızın tüm hak sahiplerine ödeme yapılmasını istediklerini ifade etti.

Kahveci, Sağlık Meslek Lisesi mezunu ön lisans ve Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunu olarak görev yapan sağlık personellerinin, gerek eğitim ve hizmet kalitelerinin yükseltilmesi gerekse özlük haklarının iyileştirilmesi bakımından söz konusu personellere lisans hakkının verilmesi için başlatılan çalışmanın sürdürülmesinin önem taşıdığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title