Haberler

Ankara: Ankaralı Sanatçılardan İsrail Protestosu

Ankaralı bir grup sanatçı, İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırıları protesto etmek amacıyla İsrail Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan 20 kişilik sanatçı grubu, yanlarında getirdikleri mürekkep kutularını açarak büyükelçilik binası önüne döktü. Ellerinde 'Kaybedeceksiniz' yazılı pankart açan sanatçılar, "Kahrolsun İsrail", "Filistin halkı yalnız değildir" şeklinde çeşitli sloganlar atarak İsrail'in Lübnan'a olan saldırılarını protesto etti.

Grup adına şair Ahmet Telli bir basın açıklaması yaptı. Telli, İsrail'in vicdanını kaybettiğini belirterek, "İsrail yöneticileri, Lübnan'dan, Filistin'den ve bütün dünyadan yükselen çığlıkları duyamaz oldu. Biz sanatçılar olarak kalemlerimizi ve kalemlerimizin belleği olan mürekkeplerimizi İsrail Büyükelçiliği'ne bırakmak için biraraya geldik. Umarız ki belliğin çığlıklarını duyarlar" dedi.

Basın açıklamasının ardından taşıdıkları pankartı büyükelçilik önüne bırakan grup, slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title