Haberler

Ankara: Ankara Valiliği'nden Kurban Bayramı ve Yılbaşı Tedbirleri

Ankara Valisi Kemal Önal, vatandaşların Kurban Bayramı ve Yılbaşını rahat ve huzur ortamında geçirebilmeleri için alınan tedbirlerin uygulanmasına 30 Aralık 2006 Cumartesi günü başlanacağını ve 3 Ocak Çarşamba gününe kadar devam edeceğini bildirdi.

Ankara Valisi Kemal Önal yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı ve yılbaşı dolayısıyla Ankara genelinde eğlence ve alışveriş merkezleri, PTT binaları, gar, metro, ankaray, otogar, otobüs ve minibüs duraklarında, cami ve mezarlıkların çevresinde kalabalıkların oluşacağı ve şehiriçi-şehir dışı yollarda trafik yoğunluğu meydana gelmesi bakımından şehiriçi ve şehirlerarası yollarda görevli trafik ve asayiş ekiplerinin sayılarının arttırılarak gerekli güvenlik ve trafik önlemleri alındığını belirtti. Vali Önal, Ankara'da kurban satış ve kesim yerlerinin daha önce ilan edildiğini, dolayısıyla belirtilen yerlerin dışında satış ve kesim yapılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini, bu yerlerin dışında yapılacak olan gelişigüzel satış ve kesim işlemlerinin görüntü itibariyle de park, cadde, sokak, meydan, yol gibi halka açık yerlerde kurban kesimine, Kurban Kesim Komisyonunun aldığı kararlar çerçevesinde müsaade edilmeyeceğini kaydetti. Önal vatandaşların tatil süresince Emniyet Müdürlüğünü ilgilendiren konular için Emniyet Nöbetçi Müdürlüğü 303 50 50, Şehiriçi Trafik 362 62 62, Bölge Trafik 412 58 33 nolu telefonlardan bilgi alabileceğini kaydetti. İl Jandarma Komutanlığı'nın kendi sahasındaki alanlarda gece ve gündüz trafik ve diğer denetimleri yapacağını, doğabilecek her türlü hadiseyi anında önleyebilecek yeterli kuvvetin hazır bulundurulacağını kaydeden Vali Önal, kırsal kesimlerdeki olaylarla ilgili konuların Jandarmanın 156 numaralı telefonuna bildirileceğini ifade etti. Önal, Sağlık Müdürlüğünce, alınan önlemler çerçevesinde sağlık hizmetlerinin aksatılmaması için de yataklı tedavi kurumlarında ve acil servis ünitelerinde, personel planlamasının yapılması, hastaneye müracaat eden vakalara anında müdahale edilerek vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi, kan merkezlerinde gerekli kanların önceden tedarik edilmesi, hastanelerin acil servislerinin takviyeli olarak çalışması için yetkililerin uyarıldığını da belirtti. Gıda Kontrol ve Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince de denetimlerin arttırılacağını ve bu konu ile ilgili şikayetlerin 385 97 00 nolu telefonlardan yapılabileceğini ifade eden Önal, yılbaşı ve bayram tatili süresince İl Sağlık Müdürlüğü'nde koordinatör bir müdür yardımcısının görevli olacağını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title