Haberler

Ankara: Ankara'nın Başkent Olmasının 83. Yıldönümü

Ankara'nın Başkent Olmasının 83. Yıldönümü Dolayısıyla, Başbakanlık Merkez Binası Bayrak ve Atatürk Posterleriyle Donatıldı.

Ankara'nın başkent olmasının 83. yıldönümü dolayısıyla, Başbakanlık Merkez Binası bayrak ve Atatürk posterleriyle donatıldı.

Ankara'nın başkent olmasının 83. yıldönümü, yarın Ankara'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ankara'nın başkent oluşunun yıldönümü dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmalarını sürdürdüğü Başbakanlık Merkez Bina'ya da Türk bayrakları çekildi ve Atatürk posterleri asıldı. Başbakanlık görevlileri, binayı bayrak ve posterlerle donattı. Türk milletinin kurtuluş savaşında önemli bir yere sahip olan Ankara'nın başkent olmasının hikayesi ise şöyle:

"Osmanlı Mebusan Meclisi'nin dağılmasının ardından Mebusan Meclisi üyeleri ile Sivas ve Erzurum Kongreleri'nde seçilen temsilciler, Ankara'da toplanmaya başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi de 23 Nisan 1920 günü, Ankara'da açıldı. Meclis tarafından ilk oturumda başkanlığa seçilen Mustafa Kemal Paşa, ülkeyi işgalcilerden kurtarma çalışmalarını bu küçük Anadolu kentinde sürdürdü. Vatan toprakları düşmanlardan kurtarıldıktan sonra 13 Ekim 1923 günü İsmet Paşa ve 4 arkadaşı, Ankara'nın başkent olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yasa önerisi sundu. Meclis'te oylanan öneri kabul edildi ve Ankara yeni Türkiye Devleti'nin başkenti oldu."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title