Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Washington Belediye Başkanı Anthony Williams, Belediye Evi'nde özel bir görüşme yaptı. Görüşmede yenilen yemek esnasında Williams'ın Gökçek'e, "Ankara'da çatılar hep aynı, dikkatimi çekti" diyerek nedenini sorması üzerine Gökçek, "Evet, eski evlerin çatılarının dikkatinizi çekmesi doğru. Ama yeni yapılan evlerin çatıları daha güzel yapılıyor" karşılığını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Washington Belediye Başkanı Anthony Williams, Belediye Evi'nde özel bir görüşme yaptı. Görüşmede yenilen yemek esnasında Williams'ın Gökçek'e, "Ankara'da çatılar hep aynı, dikkatimi çekti" diyerek nedenini sorması üzerine Gökçek, "Evet, eski evlerin çatılarının dikkatinizi çekmesi doğru. Ama yeni yapılan evlerin çatıları daha güzel yapılıyor" karşılığını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Glokal Forum Medeniyetler Buluşması'nın 2. gününde Başkan Gökçek ile görüşen Williams, Ankara'da trafik sorununun aşıldığını gördüğünü belirterek, "Türkiye'nin başkenti Ankara'da, sayın Gökçek sayesinde hiç trafik sorunu yaşanmıyor. Ayrıca Ankara'nın yeşil olması başkenti daha güzel hale getiriyor. Başkan Gökçek, Ankara'ya gerekli bir insandır" diye konuştu. Gökçek ise, "Daha önceleri Ankara'da trafik sorunu vardı. Biz belediyeyi devraldığımızda 57 alt geçit bitirdik. Şu anda 27 alt geçit devam ediyor" dedi.

Görüşme sırasında Belediye Evi'ne sürpriz bir ziyaretçi geldi. Uzun yıllar Amerika'da yaşayan Gülnur isimli bir bayanın, Başkan Williams'ın annesi ile arkadaş olduğunu söylemesi üzerine Williams, oldukça mutlu oldu.

5. Glokal Forum Medeniyetler Buluşması'nın 2. gününde bugün "Kent İçinde Çeşitlilik", "Dünya Araştırmaları ve Kentlerin Ruhu" ile "Gelecek Biziz" başlıkları altında, yerel yönetim çalışmalarından örnekler ve görüşler sunuldu. Dün sabah açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Glokal Forum'un 2. gününde, Hindistan'ın Yeni Delhi Belediye Başkanı Farhad Suri ise, Delhi'nin sürekli göç aldığını belirterek, şehirde bütün dinlerden ve farklı kültürlerden insanlar bulunduğunu söyledi.

İngiltere Müslüman Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Daud Abdullah da, Britanya'daki Müslümanlar'ın daha çok düşük ücretli işlerde çalıştırıldığını söyledi. Pakistan Karaçi Üst Düzey Bölge Yöneticisi Abid Ali Shah ise, Pakistan'ın din, kültür, etnik bakımdan farklılıklar gösteren bir toplum olduğunu ve insani ilişkilerin herhangi bir din ya da sosyal sınırdan daha güçlü olduğunu kaydetti. Fransa Marsilya Gençlik Politikaları'ndan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Michel Bourgat, Marsilya'nın yoksul bir şehir olmasına rağmen, ilde futbol ve spor gibi kenti birleştirici unsurlar bulunduğunu ekledi. İtalya Venedik Luav Üniversitesi'nden Giovanna Marconi ise, büyük şehirlere göç sorununda, belediye başkanlarının eşitliği sağlamada önemli işlev üstlenmesi gerektiğinden söz etti.

İtalya Floransa Şehir Danışmanı Anna Soldani de, "Çok kültürlülük ve geniş alanlara yayılan ilişki, Florensa ve İtalya'nın gerçeği" ifadesini kullandı. Yunanistan Atina Belediye Bölge Danışmanı Eleni Zenakou ise, Atina'da kadın ve çocuklara yönelik çalışmalardan söz etti. "Gelecek Biziz" Koordinatörü Benedetta Alfieri, bu programın şehirler arasında ortaklık kurmaya yönelik olduğunu belirterek gençlerin bu programa sahip çıkmasını istedi. Freetown Belediye Başkanı Winstanley R. Bankole Johnson, Etopya Addis Ababa Belediye Başkan Yardımcısı Sherif Osman, FAO Sorumlusu Brian Thompson, Dünya Bankası'ndan Erika Dunkelberg, ILO adına söz alan Gülay Aslantepe, İtalya Modena Şehir Danışman Yardımcısı Mauro Tesauro, UNICEF adına konuşan Francesca Moneti; gençlerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, göçmen gençlerin durumu, çocukların korunması, çocuk işçiliğin önlenmesi konularına öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.

BM Dünya Gıda Programı Paris İrtibat Ofisi Yöneticisi Cecile Sportis de, açlık nedeniyle ölen insanların büyük bir bölümünü çocukların ve gençlerin oluşturduğuna dikkat çekti. UNESCO'dan Boyan Radaykov ise, konferansın UNESCO konularına çok yakın olduğunu söyleyerek, çalışmaları desteklediklerini belirtti. Washington Belediye Başkanı Anthony Williams ise, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e gösterdiği ev sahipliği ve konukseverliğinden dolayı teşekkür etti.

Oturum sonunda Kırgızistan-Bişkek Belediye Başkanı Nurjamal Baybolova ile Hindistan-Yeni Delhi Belediye Başkanı Ferhat Suri, işsizliği önleme ve ortak kent kültürü oluşturmak için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title