Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yapmış Olduğu Yardım ve Desteklerden Dolayı İlçede "Fakir Babası" İlan Edildi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, yapmış olduğu yardım ve desteklerden dolayı ilçede "fakir babası" ilan edildi.

TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin ve çok sayıda milletvekiliyle üst düzey yöneticisinin yer aldığı ve Çıraklık Eğitim ve Öğretim Vakfı tarafından düzenlenen bin 500 öğrencinin sevindiği "19. Giysi Dağıtım Töreni"ne katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Ramazan ayında yoksul vatandaşlara yaptığı yardımlardan dolayı ilçede fakir babası unvanına sahip oldu. Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç, Duyar'ın, Yenimahalle'ye yapmış olduğu hizmetlerin yanı sıra yoksullara sahip çıkmasının ve onlara her zaman yardım elini uzatmasının takdire şayan bir davranış olduğunu söyledi. Bu yardımlardan dolayı Başkan Duyar'a teşekkürü bir borç bildiğini ifade eden Karakoç, tüm yoksullar adına sembolik olarak hediye ettiği ceketi Başkan Duyar'a bizzat kendisi giydirdi. Karakoç, "İnsanın halinden anlayan duyarlı bir başkanımız olduğundan dolayı, siz fakir, fukara, kimsesizlere ses oldunuz, bizlere de örnek. Kimsesizlerin sesi ve fakir babası başkanımı giydiğinden dolayı bizde temsili olarak giydiriyoruz" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ise Ramazan ayının paylaşım ve yardımlaşma ayı olduğuna dikkat çekerek, Yenimahalle Belediyesi olarak her zaman yoksulların yanında olacaklarını söyledi. Göreve geldikleri zaman yaşama geçirdikleri Yenimahalle Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi (Yeniay) vasıtasıyla yoksul vatandaşlara gıda paketleri dağıttıklarını, giysi yardımlarında bulunduklarını hatırlatan Başkan Ahmet Duyar, "Belediye olarak imkanlarımız çerçevesinde vatandaşlarımıza gereken yardımı yapıyoruz. Ancak sadece belediyenin değil, durumu iyi olan herkesin bu yardımlaşmanın içinde bulunması, hem bizlere hem de çorbada tuzu olanlara büyük haz verecektir. Vatandaşlarımızın ramazan ayını huzur içerisinde, bir yıl öncekinden daha coşku içerisinde geçirmelerini sağlamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Her şey vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için.Elimizden geldiği ölçüde ihtiyaç sahiplerine destek vermek bizleri mutlu etmektedir. Alan elle, veren elin buluşmasını sağlıyoruz.Halkımıza dost elini uzatıyoruz" açıklamasında bulundu.

Daha sonra, Mesleki Eğitim Merkezleri'nde eğitim gören bin 500 öğrenciye kaban, ceket, pantolon, gömlek kravat, iş çamaşırı, ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulunuldu ve geleneksel iftar yemeği verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title