Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu arasında imzalanan 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü'ne, Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın'dan da destek geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu arasında imzalanan 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü'ne, Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın'dan da destek geldi.

1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Basri Bozkurt, Ali Fuat Erdoğan, Şemsettin Özdemir, Ercan Ata ve Aydın Türkoğlu'nu makamında kabul eden Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, projeye her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Protokolün içeriği hakkında bilgi veren Ali Fuat Erdoğan, bu projeyle sanayide yetişmiş eleman bulma noktasında yaşanan sıkıntının giderileceğini umduklarını söyledi. Çeşitli vasıflara sahip mesleki tecrübesi olan insanların ortaya çıkartılacağını belirten Erdoğan, "Bu konuyla ilgili yurt dışı ve içi olmak üzere birçok çalışma yaptık ve Almanya'da bulunan ikili sistemi benimsedik" dedi. Kısaca OSEP olan 'Okul Sanayi Eğitim Programı' hakkında açıklamada bulunan Erdoğan, program hakkında şunları söyledi:

"Almanya'da bulunan ikili öğretim sistemini baz aldık. Buna göre, ilköğretim mezunu olup eğitime hiç ara vermeyen kişiler, 2 gün meslek liselerinde teorik eğitim alacak ve sanayide belli firmalarda 3 günde pratik eğitim alacak. Sigortası yatırılacak, asgari ücretin yüzde 30'u kadarda bu kişilere ücret verilecek. 3 yıl sürecek olan bu çalışma sonrasında, 1 yıl fark dersi alarak endüstri meslek lisesinden mezun olmuş olabilecek ve iş garantisi de verilmiş olacak. Bu yıl 60 kişi programa dahil edilecek. İsteyen gençler konuyla ilgili olarak 267 11 20 numaralı telefondan daha geniş bilgi alıp, başvurabilecekler".

Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın ise teorinin pratikle buluştuğu anda gerçek başarının, verimin ortaya çıktığını ifade ederek, "Bu güzel projeye belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Sincan'da bu projenin uygulanmasından dolayı da büyük bir memnuniyet içerisindeyiz. İş garantisi olması açısından da, gençlere büyük bir imkan sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title