Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Çankaya Belediyesi'nin kurduğu katı atık tesislerinin yasal olmadığı gerekçesiyle kapatılması kararlaştırılırken, yapımı devam eden Esenboğa Hava Limanı Yolu'nun adının da "Recep Tayip Erdoğan Bulvarı" olmasına karar verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Çankaya Belediyesi'nin kurduğu katı atık tesislerinin yasal olmadığı gerekçesiyle kapatılması kararlaştırılırken, yapımı devam eden Esenboğa Hava Limanı Yolu'nun adının da "Recep Tayip Erdoğan Bulvarı" olmasına karar verildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün akşam Melih Gökçek başkanlığında yaptığı toplantıda, AK Parti üyesi Ahmet Arslan bir önerge vererek, Çankaya Belediyesi'nin kurduğu katı atık ara istasyonunun yasal olmadığı gerekçesiyle tesislerin kaldırılmasını istedi. Ahmet Arslan verdiği önerge üzerine söz alarak yaptığı konuşmada, "Çankaya Belediyesi 5216 Sayılı Kanunun 7. maddesi ikinci fıkra (a) bendi, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve yetkileri arasında yer almayan bu uygulamayla suç işlemektedir. Söz konusu istasyonun kapatılması ve işlenen bu suçun yasal uygulamasının başlatılması için gereğini belediye meclisinden istiyorum" dedi.

Belediye Meclisi'ne başkanlık eden Melih Gökçek söz konusu önergeyle ilgili meclis üyelerine, 5216 sayılı kanunun içerisinde yer alan "Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması ve Değerlendirilmesi" yönetmenliğine ilişkin bilgi verdi. Gökçek, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Çankaya Belediyesi'nin yapmakta olduğu uygulama yasal değildir. Söz konusu uygulama yasayla büyükşehir belediyelerine verilmiştir. Biz de yasadan kaynaklı olarak Mamak Çöplüğü'nde katı atıkların kazanımı için büyük tesisler kurdurduk. Mamak Çöplüğü'nü bu tesisleri özel bir müteşebbise geri dönüşüm tesislerinin yatırımları yapması kaydıyla ihale ederek kurduk. Söz konusu ihaleyi alan firma Ankara'nın bütün çöplerini toplayarak yaptığı yatırımları karşılayacak. Kentin en değerli çöplerinin toplandığı Çankaya ilçemizde, ilçe belediyesi yetkisinde olmayarak yasal olmayan bir uygulama başlatmıştır. Mamak Çöplüğü'ne ayrıştırmadan sonra değerli olmayan atıkları göndermektedir. Haklı olarak Mamak Çöplüğü'ndeki ayrıştırma geri dönüşüm işini yapan firma zarar görmektedir. Firma Söz konusu uygulamadan dolayı belediyemizi dava ederse gördüğü zararın karşılanmasını isteyebilir. Ahmet Arslan'ın verdiği önerge yerinde bir önergedir".

Daha sonra yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla Çankaya Belediyesi'nin kurduğu katı atık istasyonunun kapatılmasına karar verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title