Haberler

Ankara: Ankara'da Yerel Yönetimler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) yasasını onaylamasıyla birlikte çiftlik arazilerinin bir kısmının Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) yasasını onaylamasıyla birlikte çiftlik arazilerinin bir kısmının Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AOÇ arazilerinin Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi konusunda açıklamalarda bulunan Gökçek, Cumhurbaşkanı Sezer'in de yasayı onaylamasıyla birlikte, arazilerin büyükşehire devredildiğini hatırlatarak, kanunun çıkmasında, kanun teklifini hazırlayan AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Deniz Baykal'a arazilerin Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesindeki verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Çıkan kanunla birlikte 3 ana sorunun halledilebileceğine dikkat çeken Gökçek, "Metronun yarım kalması, Atatürk Orman Çiftliği önündeki caddenin tren yolu altgeçtine bağlaması ve mağdur olan bazı vatandaşların yanlış AOÇ arazileri üzerine evlerinin yıkım tehlikesiyle karşı karşıya kalması gibi 3 önemli sorun aşılmış oldu" şeklinde konuştu.

Bu sorunların kısa süre içerisinde çözüleceğini ifade eden Gökçek, imar planlarını hazırlığına başladıklarını dile getirdi. İmar planları için kültür ve tabiat varlıklarının, Tarım Bakanlığı'nın ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "evet" demesi gerektiğini belirtti. Planların onaydan geçmesiyle alt ve üst geçitlerini yapılacağını ve vatandaş sıkıntıdan kurtulacağını ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hayvanat bahçesini devir alabileceğini kaydetti.

AOÇ'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 10 yıllığına kira verilmesiyle birlikte, burada bir safari park yapacaklarını ifade eden Gökçek, 500 kadar golf arabasıyla 4 milyon 200 bin metrakarelik alanda dolaşılabileceğini kaydetti. Burada pek çok hayvan için gösteri mekanı yapılacağını belirten Gökçek, içeriyi gezmeye gelen vatandaşların evcil hayvanlarla birebir münasebetleri olacağını vahşi hayvanları da cam arkasından görebileceklerini söyledi. Gökçek, "Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesi 2008 yılı sonunda Ankara'da olacak. Hem yabancı turistler için hem de Ankaralılar için bir cazibe merkezi olacak. 1Buraya ne kadar masraf yapacağız bilemiyorum, ama yaklaşık olarak 150 milyon dolarında çıkamayacağız. Hayvanat bahçesine yurt dışından 10 bin tane hayvan getirilecek" açıklamasında bulundu. İlk olarak hayvanat bahçesine talip olduklarını belirten Gökçek, daha sonra AOÇ'nin diğer kısımlarına talip olabileceklerini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını vatandaşlar tarafından takdir edildiğini belirten Gökçek, yapılan anketlerde AK Parti oylarını yüzde 50 civarında çıktığını, barajı aşan ikinci partinin CHP olduğunu, barajı zorlayan bir diğer partinin ise MHP olduğuna dikkat çekti. CHP'li Mustafa Yılmaz'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olabileceği ihtimalini değerlendiren Gökçek, "Önümüzdeki seçimlerde onu aday olarak görmek isterim. Ama kimsenin garantisi yok. Benim olmadığı gibi onun da yok. Zaten kendisi beni aradı böyle bir adaylığın söz konusu olmadığını söyledi" diye konuştu.

Daha önceki seçimlerde yüzde 60 oranında oy elde ettiğini vurgulayan Gökçek, bu seçimlerde bu oranı aşmak isteğini, ancak hedefinin ise 100 yüz olduğunun altını çizdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title